HDP milletvekiline mesaj atmışlar: Kayınbiraderini vurduk gel al

Hacı Lokman Birlik’in ön otopsi raporuna göre, uzaktan 2, yakın mesafeden 26 olmak üzere toplam 28 kurşunla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Yayınlanma: 06.10.2015 - 11:05
Abone Ol google-news



Birlik’in abisi Mehmet Birlik, “Lokman’ı öldürdükten sonra eşime (HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik) fotoğrafını gönderip ‘kayınbiraderini vurduk gel al’ diye mesaj attılar.  Onu en sevdiğim yerinden, gülüşünden vurdular. Beni en çok acıtan bu.  Anneme şimdi sorsanız ‘barış, barış, barış’ der. Umarım kardeşim son olur” diye konuştu.

Lokman Birlik’in ağabeyi Mehmet Birlik, “Benim kardeşim gerillaydı. En son ramazan bayramını 3. günü görüştük. 3-4 gün sonra gittiğini öğrendik.  Bizi ilgilendiren olayın vahşet boyutu. Hacı öldürüldükten sonra fotoğraflarını direk bize gönderdiler. Eşime, ‘kayınbiraderini vurduk gel al’ diye mesaj attılar. ‘Biz abisini bekliyorduk kayınbiraderin çıktı’ tehditvari mesajlar geldi.  Daha dün eşimin aracını çalındı olduğu iddiasıyla emniyete çektiler. Özellikle o görüntüleri paylaşarak ‘sizi öldürürüz, sürükleriz, parçalarız’ mesajı vermek istediler. 7 Haziran sonrası oluşan kardeşlik ve birlik havasından rahatsız oldular. Bu vahşetle devlet halka gözdağı vermek istedi” dedi.



Anneme sorsanız barış barış barış der

Yaşanaların 90’ları anımsattığını belirten Birlik, “kardeşimin cenazesini gördüm.  Onu en sevdiğim yerinden, gülüşünden vurdular. Beni en çok acıtan bu.  Anneme şimdi sorsanız yine barış barış barış’ der. Biz herşeye rağmen barış diyoruz ama onurlu bir barış. Bu halk dili, kimliği ve kültürü için mücadele ediyor. Çözüm sürecinde de burada ölümler devam etti. Çocukları gençleri, öldürdüler.  Cizre’de çocukları katlettiler. İnsanlar herşeye rağmen barış dedi.Umarım benim kardeşim son olur” dedi.

Benim kardeşim son olsun

Kardeşinin 2 kısa filmde rol aldığını, çocuklarla ilgili projelerde çalıştığını ifade eden Birlik, “Hacı, çok insan canlısıydı. Çocukları çok severdi. Şırnak halkının sevgilisiydi. Benim kardeşim başka bir yol bulamadığı için gitti. Kadınlar, anneler, gençler bütün Şırnak onun için ağlıyor. Bu hak çocukları öldürülmesin diye, onurlu bir aşam için mücadele ediyor. Umut ediyorum ki benim kardeşim son olsun”  dedi.

İşte Lokman Birlik'in polis aracına bağlanarak metrelerce sürüklendiği an

HDP'li Sarıyıldız'dan çarpıcı açıklama: Yaralıydı, öldürdüler

Alman üniversitesinden, Hacı Lokman Birlik’in cesedine ‘köpek’ diyen öğrencisine soruşturma

Cesedi yerlerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in kısa filmi ortaya çıktı

Selahattin Demirtaş: Haysiyet olsa bugün istifa eder

Davutoğlu’ndan geceyarısı mesajı

BBC Türkçe'ye konuşan Leyla Birlik de, kayınbiraderi Hacı Birlik'in yaralı ele geçirildikten sonra infaz edildiğini savundu.

Üç aydır Şırnak'ta olduğunu ve hemen her gün çatışmalarda hayatını kaybedenlerin cenazelerini morglardan aldığını kaydeden Birlik, iki gün önce de şehir merkezinde iki sivilin öldürüldüğünü belirtti.

"Üç aydır Şırnak'tayım ve bu son süreçte Şırnak ve ilçelerinde çok sayıda çatışma ve saldırı oldu. İki gün önce burada iki sivil öldürüldü.

O gün Şırnak Yeşilyurt ve Dicle Mahallelerinde de çatışmalar yaşandı. Polisler saldırıyordu. Saldırıda elektrik trafoları zarar görmüştü. Emniyeti arayıp ateşi kesmelerini ve trafo arızasının giderileceğini bildirdim. Tedaş'tan görevliler beni arayarak arızayı giderinceye kadar yanlarında beklememi istediler.

"Bu sırada Dicle Mahallesi'nden beni aradılar, yaralı bir gerilla olduğunu ve Terörle Mücadele polisleri tarafından götürüldüğünü söylediler. Çatışmalardan dolayı Yeşilyurt mahallesinden Dicle mahallesine ancak yarım saatte varabildim. Terörle Mücadele Müdürü Hastane acil servis kapısında bekliyordu. Yaralıyı görmek isteyince tartıştık. Yaralının öldüğünü söylediler.
"Twitter'dan şimdi gel kayınbiraderini al' mesajı yolladılar"

Birlik, olaydan bir saat sonra Twitter'de JİTEM adlı hesaptan yerde sürüklenen cansız bir bedenin fotoğrafının twitter hesabına gönderildiğini aktarıyor.
Image copyright Radikal

"Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin cenazelerini almaya gittiğimi bilen bu kişiler 'Şimdi gel kayınbiraderini al' diyerek fotoğraflı mesaj gönderdiler. Bana gelen o mesajlarda, vahşice katledilen o gerillanın kayınbiraderim olduğunu öğrendim" diyor HDP milletvekili.

Hacı Birlik'in, Ramazan Bayramı'nda PKK'ya katıldığını söyleyen Leyla Birlik, aynı hesaptan kendisine gönderilen fotoğraflarda akrabasının yaralı olarak çekilmiş fotoğraflarının olduğunu söylüyor:

"Görgü tanıkları Hacı'nın yaralı ele geçirildiğini, hatta yarasını sardığını, daha sonra kobradan açılan ateşle tarandığını söylediler. Sonra da 100 metre yerde sürüklemişler. Yetmemiş zırhlı araçla üzerinden geçmişler. O hesaptan bana gönderilen bir fotoğrafta Hacı'nın yaralı olduğu görülüyor ve fotoğrafta vücudu sağlam."

Otopsi raporunu alıp kamu davası açtıklarını söyleyen Birlik şöyle devam etti.

"Otopsi raporunda yüzünün parçalandığı, vücudundan 28 kurşun çıkarıldığı, kalçası ve kolunun daha büyük bir silahla parçalandığı, vücudunun sağ tarafının tamamen ezildiği, sıyrıklarla dolu olduğu yazılmış. Fotoğraflarda yaralı ve sağlam. Otopsi raporu da onun nasıl vahşi bir şekilde katledildiğini gösteriyor. Bu olayla ilgili kamu davası açtık. Olayın örgütlü yapıldığı, halkı kin ve nefrete sürüklediği için suç duyurusunda bulunduk."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler