HDP ve DBP, seçim startını Diyarbakır'dan verecek

Halen 102 belediyeden 95'ine kayyım atanmış durumda olan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP), yerel seçimlere Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan "Yerel Yönetimler Çalıştayı" ile, Mart 2018'da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını da başlatmış olacak.

Yayınlanma: 16.10.2018 - 12:20
Abone Ol google-news

HDP ve DBP, 20 Ekim’de Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan "Yerel Yönetimler Çalıştayı" ile Mart 2019'da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin takvimini de başlatmış olacak. Çalıştay "Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetimler Deneyimi" ana gündemi ile toplanacak.

Çalıştaya, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Ahmet Türk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleriyle birlikte milletvekilleri, HDP’nin bileşenleri ve ittifak örgütlerinin katılacağı belirtiliyor.

6 oturum olarak planlanan çalıştayda, “Yerel Yönetimler Kadın Sistemi” ve “Demokratik Yerel Yönetimler Modeli ve Politikalar Taslağı” başlıklı iki ana tartışma konusuna ek olarak, daha seçim yapılmadan aday belirleme aşamasında bile, seçime müdahale edilip, HDP adaylarının yerine kayyım atanacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları da ele alınacak. 

Bu bağlamda. halihazırda atanmış olan kayyımların kapattığı kadın ve sosyal destek kurumları, toplumsal hafıza anıtlarının yıkılması, park, bahçe ve kurumların isimlerinin değiştirilmesi, tahsis edilen mekanların, tamamen zıddı olan organizasyonlara devri ve tahsisi gibi birçok konu da ele alınacak. Bütün bunlar derli toplu bir rapor haline getirilecek.

20 yıldan bu yana Kürt siyasi partilerinin "Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz" sloganıyla sürdürdüğü belediyecilik deneyimi ışığında, yeni bir tutum ortaya konulacak ve bu tutumla ilgili olarak bil "tutum belgesi" oluşturulmaya çalışılacak. HDP, böylelikle 2019 yılının Mart ayında  gerçekleştirilecek yerel seçim çalışmalarının startını da çalıştayla birlikte verecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler