HDP yönetimi Tan ve Çelik'i uyardı

HDP ilk toplantısında Altan Tan ve Burcu Çelik’e kullandıkları ifadelere dikkat etmesi, HDP’nin Türkiye partisi olduğu, bu kapsamda konuşmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

Yayınlanma: 13.06.2015 - 23:00
Abone Ol google-news

HDP Meclis grubunun yeni milletvekilleriyle birlikte yapılan ilk toplantısında parlamentoya girmeye hak kazanan vekillere söylem uyarısı yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki ifadeleri, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik’iyse korucular hakkındaki söylediği sözler nedeniyle özellikle uyardı. Yeni dönemde görev dağılımı yapılması için ekim ayında olağanüstü kongre yapılması gündeme geldi.

HDP’nin parlamentoya giren yeni milletvekilleriyle yaptığı ilk toplantıda daha önce adaylığı konusunda tartışma yaşanan Tan’ın, 7 Haziran öncesi CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında söyledikleri tartışma çıkardı. Edinilen bilgiye göre HDP Meclis grubunun saat 13.30’da başlayan toplantısına Tan başka bir randevusu bulunduğu gerekçesiyle katılmadı.

Demirtaş, Tan’a özel olarak not göndererek toplantıda hazır bulunmasını istedi. Tan bunun üzerine saat 17.00’de toplantıya katıldı.

Demirtaş, Tan’ın Kılıçdaroğlu için “Ben Müslümanım demedi” açıklamasının Alevi kesimin tepkisini çektiğini ve Alevileri HDP’ye küstürdüğünü belirterek bu açıklamanın yanlış olduğunu söyledi. Demirtaş ayrıca koruculara yönelik ifadeleri nedeniyle Muş Milletvekili Burcu Çelik’in de ifadelerinin doğru olmadığını kaydetti.

Demirtaş, Tan ve Çelik’i söylem konusunda uyararak kullandıkları sözler konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Tan, amacının hareket etmek olmadığını belirterek kendini savundu. Alevi kesimi rencide etmek istemediğini söyleyen Tan, amacının lider olarak Kılıçdaroğlu’nun halkın içine giremediğini ifade etmek olduğunu kaydetti ancak Demirtaş, bu ifadelerin Alevileri rahatsız ettiğini belirterek Tan’ın daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Toplantıda parlamentoya giren milletvekillerinin bütün konuşmalarda dikkatli olması gerektiği belirtildi.

 

‘Imajı bozmayın’

“HDP’nin Türkiye partisi” imajına aykırı olacak söylem ve hareketlerde bulunulmaması gerektiği vurgulandı. Özellikle basına verilen demeçler konusunda partinin ilkeleri ve temel politikaları dışında açıklama yapılmaması gerektiği ifade edildi. Toplantıda hem milletvekilliği kazanan hem de kazanamayanların seçim bölgelerine giderek örgütlerle bir çalışma yapması istendi. Demirtaş ayrıca Diyarbakır’da başlayarak bütün bölgede hissedilmeye başlanan gerginlikle ilgili bölge milletvekillerinin dikkatli olması gerektiği, sağduyulu hareket etmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler