Hedef Rusya’da ilk iki

Moskova yakınlarındaki Serpukhov’da ikinci fabrikasını açan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, hızla gelişen Rusya pazarında en çok tercih edilen ilk iki markadan biri olmayı hedefliyor.

Yayınlanma: 19.05.2014 - 12:08
Abone Ol google-news

VitrA, Artema, Engers, Villeroy&Boch, Burgbad ve İntema Mutfak markalarıyla hizmet veren Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, Rusya’daki tesislerini ikiledi. Moskova bölgesinde yeni açılan VitrA Seramik Sağlık Gereçleri Tesisi ile 2011’den beri faaliyette olan VitrA Karo Fabrikası, hızla gelişen pazarda en çok satış yapan ilk iki markadan birini oluşturmayı hedefliyor.

Grubun 21 milyon Avro’luk yatırımla açılan Seramik Sağlık Gereçleri fabrikası, 2011’de açılan Serpukhov’daki Karo Fabrika’nın yanıbaşında bulunuyor. Böylelikle Yapı Grubu’nun bölgedeki yatırımı 60 milyon Avro’ya, 315 kişilik toplam istihdama yükseldi. Grubun ürünlerine ikisi Moskova’da olmak üzere Kazan, Serpukhov ve Yekaterinburg’daki 5 mağaza ile Rusya’daki bin satış noktasından ulaşılabiliyor. Yeni açılan fabrika ile birlikte dünyadaki üretim tesislerinin sayısı da Rusya ve Fransa’da ikişer, Almanya ve Türkiye’de 6’şar olmak üzere toplam 16’ya ulaştı.

VitrA tesislerinin bunuduğu Serpukhov, Moskova’nın 100 km güneyinde Tula yolu üzerinde, Oka ve Nara nehirlerinin kesiştiği noktada, eski özelliklerini büyük ölçüde koruyan bir kent. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Serpukhov Valisi Alexandr V. Shestun, “Artık nereye gitsem VitrA’yı görüyorum. Buraya modern bir tesis kazandırdığı, voleybol takımımıza ve kültürel çabalarımıza desteği nedeniyle teşekkür ederim” dedi. “Beni teknolojisi bu kadar yüksek bir fabrikanın açılışına çağırın, her gün işimi gücümü bırakıp gelirim” diyen Moskova Bölgesi Yatırım ve İnovasyon Bakanı Denis P. Butsaev de Eczacıbaşı’nın pilotluğunda bölgenin bir teknoloji üssüne çevrilmesi için harekete geçeceklerini söyledi.

Açılış sırasında konuklara bilgi veren Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah da Rusya pazarının hızla geliştiğini, birçok otel zinciri başta olmak üzere özellikle kurumsal yatırımcının yapı grubu ürünleri için büyük pazar oluşturduğunu, kendilerinin de kısa süre içinde pazarda en çok tercih edilen iki markadan biri olmayı hedeflediğini belirtti.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Türk banyo kültürü ile ürünleri, bünyesindeki tasarım ekiplerinin yanı sıra, Christophe Pillet, Defne Koz, Dima Loginoff, Hakan Helvacıoğlu, İnci Mutlu, Matteo Thun, Ross Lovegrove gibi tasarımcıların; Indeed, Nexus, NOA, Pentagon, Pilots Design gibi tasarım ofislerinin imzasını taşıyor.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Serpukhov’daki üretim tesisi, 46 bini kapalı toplam 200 bin metrekare alana yayılıyor ve 315 kişiye istihdam sağlıyor. 2011’de açılan karo fabrikasının 3.2 milyon metrekare, yeni seramik sağlık gereçleri fabrikasının ise 250 bin adet üretim kapasitesi bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon