Her şey çok güzel olacak…

KONUK YAZAR: Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Ege için yazdı...

Yayınlanma: 20.06.2019 - 21:10
Abone Ol google-news

Son zamanlarda ülkemizde yaratılmak istenen kargaşa ve bölgede enerji bazlı gelişen dış olayların yansıması ile adeta yarınımızın ne olacağı konusunda hepimizde bir bilinmezlik ve tedirginlik hali var. Bu nedenle bu pazar günü yapılacak seçim öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayımız Ekrem İmamoğlu’nun seçim sloganı olan, “Her şey çok güzel olacak” başlığını yazıma başlık olarak seçtim.

Belediyeler önce insana dokunur, bununla da kalmaz hayvanlara dokunur; çevreye, doğaya dokunur. Bu dokunma da başkanlar eliyle olur. Belediyelerin kurulma amacı da çevresiyle birlikte insanların mutluluğunu sağlamaktır. Ayrım yapmaksızın, her görüşten, her sosyokültürel yapıdan insanı mutlu etmeye çalışır.

Bu nedenle biz belediye başkanları, vatandaşlarımızın daha mutlu olması için gerek aldığımız kararlarla, gerekse bu kararları uygulama noktasında insanımıza temas etmeye çalışırız. Seçimlerde de vatandaşlarımız, kendilerine en fazla dokunan ve güven veren kişileri kentlerini yönetmek için seçip kentlerini emanet eder.

Ben bu anlamda şanslıyım. Aydınlılar bana uzun zamandır kendileriyle yol yürümeme izin verdi ve güvendi. El ele yürüdüğümüz bu yolda, daha mutlu, daha güzel bir kenti birlikte yaratıyoruz. Bu yüzden ana sloganlarımızdan birisi “Halk ister, büyükşehir yapar.”

Ben şanslı bir başkanım. Aydınlılar arkamda hep var oldular. Ama Aydınlılar için de çekinmeden, “Türkiye’nin en mutlu şehirlerinden birisinde yaşıyorlar” diyebilirim... Şimdi ise bu mutluluğun bu pazar günü Aydın’dan İstanbul’a uzanmasını, sonra tüm Türkiye’yi sarmasını istiyoruz.

İstanbul’da seçimin tekrarlanacağının açıklandığı günlerde, neredeyse tüm CHP’li belediyeler olarak İstanbullu seçmenlerden 23 Haziran’da İstanbul’da olmalarını, oylarını kullanmalarını istemiştik. Geçen süreçte bu çağrı biraz unutuldu. Şimdi İstanbul’da bu pazar günü seçim var. Artık demokrasi şöleninin yaşanma zamanı... Bu sebeple bu hafta sonu tüm İstanbullu dostlarımızın kentlerinde kalmalarını, bu demokrasi şölenine ortak olmalarını; pazartesi gününden itibaren de yeni bir şehre uyanmalarını temenni ediyorum. Unutmayın pazar günü yarınınıza ve yarınımıza oylarınızla karar vereceksiniz. Her şeyin daha güzel olacağına tam inancımızla, kentlerimizde her zaman kendilerini misafir etmek istediğimizi hatırlatmak isterim. Yeniden buluşmak üzere.

Sevgiyle kalın…


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler