Her yer rüşvet her yer yolsuzluk!

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yurdun her yerinde protesto edildi. Afyonkarahisar’da ellerindeki ayakkabı kutularını AKP il Binası önüne bırakmak isteyen gruptan 2 kişiye "çevreyi kirlettekleri" gerekçesiyle ceza kesildi. Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı da Elazığspor ile Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadelede hükümeti protesto etti.

Yayınlanma: 21.12.2013 - 22:18
Abone Ol google-news

İSTANBUL’da Genç-Der, Galatasaray’da ayakkabı kutularıyla oturma eylemi yaparak protesto gösterisi yaptı. ESP İl Örgütü üyeleri de Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Üyeler açıklamanın ardından üzerinde “Hırsız AKP” yazan balonları patlattı.

ANKARA’da Kızılay, Güvenpark, Sakarya ve Yüksel Caddesi’nde protesto gösterileri yapıldı. Güvenpark’ta toplanan TGB ve İşçi Partisi (İP) üyeleri, Başbakanlık’a yürümek istedi. Ancak, gruba çevik kuvvet polisleri barikat kurarak izin vermedi. Partililer, ayakkabı kutusundan yapılan tabutu TOMA’nın önüne attı. Tabutun yere atılmasının ardından bir yurttaşın “İyi çalardı rahmetli” demesi polisleri de güldürdü. Partililer daha sonra tabuta bozuk para attı ve eylemi sonlandırdı. Kızılay’da bir diğer protestoyu da DEV-LİS üyeleri gerçekleştirdi. Sakarya Caddesi’nde toplanan DEV-LİS üyeleri, Yüksel Caddesi’ne yürüdü. KESK de yolsuzluk iddialarının ortaya çıkmasının ardından tutuklu kamu emekçilerinin bırakılması için Kızılay’da oturma eylemi yaptı. Bir yolsuzluk eylemi de  Sakarya Caddesi’nde ÖDP tarafından gerçekleştirildi.

TÜRKİYE DÜN SOKAKLARDAYDI! İŞTE PROTESTOLARDAN GÖRÜNTÜLER...

İZMİR’de de Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, Şehit Asteğmen Kubilay’ı anma törenlerinin ardından Hükümet İstifa yürüyüşü yapılacağını açıkladı. Platform üyeleri, Pazartesi günü sabah 08.30’da Menemen İzban önünde toplanarak Kubilay’ı anma yürüyüşü yapacak. Anma törenine katılacak üyeler, saat 18.00’de de bu kez Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Tansaş önünde buluşacak. Buradan başlayarak “Hükümet İstifa” yürüyüşü yapacağını  açıklayan platform üyeleri tüm İzmirlieri, “Hükümet İstifa Kubilaylar İktidara” yürüyüşüne katılmaya davet etti.

ÇARŞI: NEYLEYİM KUTUMDAKİ MİLYON DOLARI, SEN ŞAMPİYON OLMAYINCA...

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, Türkiye'nin gündemine oturan rüşvet ve yolsuzluk skandalına çok konuşulacak bir tepki gösterdi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan Elazığspor maçında tribünleri dolduran Beşiktaşlılar, takımlarına, "Neyleyim kutudaki milyon doları sen şampiyon olmayınca" tezahüratıyla destekte bulundular. Siyah-beyazlı taraftarların, "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk" diye bağırdığı da duyuldu.

'YOLSUZLUK OPERASYONU'NA ORANTISIZ ZEKA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon