Her Yıl Kuşlar Geri Gelir

Rejileri ve oyun seçimleri her zaman büyük ilgi uyandıran Tiyatro Stüdyosu Sanat Yönetmeni, ünlü tiyatro eğitmeni, büyük usta Ahmet Levendoğlu yine bir ilke imza attı.

Yayınlanma: 23.06.2014 - 22:28
Abone Ol google-news

Çağdaş kapitalist toplumun küçük insanlarını Şerif  Erol, Ziya Kürküt ve Şebnem Sönmez yalın, gerçekci bir oyunculukla canlandırdılar. Levendoğlu, 19. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında bu kez İngiliz yazar Jez Butterworth’un “Parlour Song” özgün adlı “Her Yıl Kuşlar Geri Gelir” oyununu çevirdi ve sahneye koydu.

Ülkemizde ilk kez ve metne sadık kalarak sahnelenen oyun, festivalin ardından Haziran ayı boyunca oyun atölyesi’ne konuk oldu.

Yeni sezonda da devam edecek oyunda,  kutu kutu evler ve avuç içi bahçelerde yaşayan sıradan insancıklar yaşamdan bir pay alma çabasındalar…  Kent  yaşamında "artık işe yaramaz" olarak belirlenen yapılar, sevinç çığlıkları eşliğinde "patlatılarak" yerle bir edilirken, bunların içinde hastanelerin, kültürel değer taşıyan yapıların da olması yadırganmıyor... Böylelikle yeni AVM’ler ve başka rant merkezlerine yer açılıyor, ya… Kahramanlarımızdan "yıkım uzmanı" Ned, işindeki başarısından kıvanç duyuyor… Ortadan birer birer yok oluveren kimi eşyaların gizi çözülemiyor… Çitle ayrılmış minicik bahçelerde barbekü partisiyle başlayan komşuculuk oyunları kendi çapında bir başka patlamaya mı gebe?... "Bahar nerdeyse oraya gitme" düşü gerçekleşir mi?... Kuşlar bu yıl da geri gelir mi? Taciser Sevinç’ın sahne, F. Kemal Yiğitcan’ın ışık tasarmını yaptığı oyunda, Ned: Şerif  Erol, Dale: Ziya Kürküt, Joy: Şebnem Sönmez rol alıyor. “Her Yıl Kuşlar Geri Gelir” oyununun bu sezom,son gösterimleri: 11 Haziran Çarş. 20:30, 12 Haziran Perş. 20:30, 18 Haziran Çarş. 20:30, 19 Haziran Perş. 20:30, 25 Haziran Çarş. 20:30, 26 Haziran Perş. 20:30

Tiyatro Stüdyosu

Tiyatro Stüdyosu 1990’da Ahmet Levendoğlu, Zuhal Olcay, Haluk Bilginer’in kuruculuğunda ve Yapı Kredi’nin yapımcılık desteğiyle Uluslararası 2. İstanbul Tiyatro Festivali’nde perdesini açtı. Tiyatronun Sanat Yönetmenliğini ilk gününden bu yana Ahmet Levendoğlu üstleniyor. Topluluk, W. Russell, B. Elton, T. Johnson, W. Luce, E. Vilar, H. Whitemore, M. Panych, N. Stafford, M. Buffini. oyun yazarlarının bir oyununu ülkemizde sahneleyen ilk tiyatro oldu:Ayrıca, H. Pinter’ın Aldatma, T. Nar’ın Çöplük, J. Genet’nin Balkon, D. Mamet’in Bağla Şu İşi, Y. Reza’nın Yaşamın Üç Yüzü, A. Miller’ın Çift Yönlü Ayna oyunlarını da izleyicimize ilk kez tanıttı. Son oyununda ise A. Çehov’un Vanya Dayı’sını sahneleyerek ilk kez bir "yakın klasik" oyun sundu. Tiyatro Stüdyosu’nun geçtiğimiz yıllar içinde Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’ne katılımları şu oyunlarla oldu: Aldatma, Çöplük, Histeri, Balkon, Lillian, Çift Yönlü Ayna.Topluluk bugüne dek sahneye taşıdığı on altı oyunuyla toplam elli üç ödüle değer görüldü.
www.tiyatrostudyosu.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler