Her yol için V60 Cross Country

Volvo Cars, V60 modelinin yeni Cross Country versiyonunu İsveç’in en zorlu buzlu yollarına sahip Luleå’da tanıttı.

Yayınlanma: 03.02.2019 - 22:51
Abone Ol google-news

Otomobilin off-road yeteneğini artıran, özel olarak geliştirilmiş bir Cross Country şasi ve süspansiyon sayesinde, V60 Cross Country’nin yerden yüksekliği standart V60’a göre 75 mm daha yüksek. Yeni V60 Cross Country’de dört tekerden çekiş özelliğinin yanı sıra Tepe İniş Kontrolü, Elektronik Sabitleme Kontrolü, Viraj Çekiş Kontrolü özellikleri ve özel bir off-road sürüş modu standart olarak yer alıyor. 

 

Otomatik frenleme
Volvo Cars’ın otomatik frenleme özelliğine sahip ödüllü City Safety sistemi, V60 Cross Country’de standart olarak yer alıyor ve potansiyel çarpışma durumlarından kaçınması için sürücüye yardımcı oluyor. City Safety, yayaları, bisikletlileri ve büyük hayvanları algılayabilen pazarda yer alan tek sistem.

Pilot Assist sistemi, iyi işaretlenmiş yollarda saatte 130 kilometre hıza kadar sürücüye direksiyon, ivmelenme ve frenleme desteği sağlıyor. Yoldan Çıkma Kaçınma, Önden Gelen Araçtan Kaçınma ve diğer direksiyon destek sistemleri standart olarak yer alıyor.

Opsiyonel olarak yer alan otomatik frenleme sağlayan Kavşak Trafik Uyarı özelliği ise güvenliği daha da artırıyor. Yeni V60 Cross Country’nin, T5 AWD benzinli ve D4 AWD dizel motor seçenekleri bulunuyor. İlerleyen dönemde ise hafif hibrit ve elektrikli (plug-in) seçenekleri de yer alacak. Türkiye’de ilk aşamada sadece 2.0 litre 190 beygir D4 AWD dizel motoru ile 2019 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

‘Hedef daralan pazarda payımızı yine korumak’

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Sabri Sözen “Yeni Cross Country sınıfını 20 yıldan daha uzun bir zaman önce tasarladık, şimdi V60 Cross Country ile uzun süredir devam eden, güvenli, yetenekli ve çok yönlü aile otomobilleri neslimizi güçlendiriyoruz” dedi.

2018 ve 2019’u da değerlendiren Sözen: “Volvo Car Türkiye, 2018 yılında satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 33 artırdı. Premium segmentteki pazar payımızı yüzde 6’dan yüzde 12’nin üzerine çıkarttık. Geçen yılki satışlarımızda amiral gemisi S60 oldu, onu V40/V40 Cross Country takip etti. Bu iki modelin yanında özellikle dikkat çeken bir diğer modelimiz ise XC90’dı. Yeni Volvo XC40 ise bir başka başarı hikayemizi oluşturdu. Rakiplerinin aksine sadece 2.0 litre motorlar ile sunulan kompakt SUV XC40, segmentinde yüzde10 pay elde etti. 

2019’a gelince; bu yıl 4 bin-4 bin 5 yüz civarında bir satış yapmayı planlıyoruz. Bu sebeple amacımız yüzde 12 olan pazar payımızı korumayı hedefliyoruz. Toplam pazar öngörümüz 300-350 bin civarında. Premium pazar öngörümüz ise yaklaşık 35 bin civarında olacak” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler