Hilmioğlu için kampanya

Karaciğer hastası ve kanser başlangıcı teşhisi konulan Fatih Hilmioğlu için imza kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında yapılan açıklamada "Vicdanımız sızlıyor" denildi. Toplanan imzalar ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilecek.

Yayınlanma: 17.01.2014 - 12:01
Abone Ol google-news

Ergenekon davası kapsamında yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nda üçüncü bir kanser nodülü bulunmasının ardından, Hilmioğlu’nun serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilmek üzere başlatılan imza kampanyası kapsamında yapılan açıklamada, “Vicdanlarımız sızlamaktadır! Bu ülkenin yetiştirdiği, Rektör olarak ülkesine hizmet etmiş bilim adamlarından biri, bir mahkemenin vicdandan yoksun kararlarıyla, cezaevinde ölüme terk edilmektedir” denildi.

Yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan Fatih Hilmioğlu, rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Siroz hastası olan Hilmioğlu’nun sağlık durumu, vücudunda kanser nodüllerinin artmasının ardından da ciddiyetini koruyor. 21 yaşındaki oğlu Emir Hilmioğlu’nu Ankara’da trafik kazasında kaybetmesinin ardından psikolojik olarak da zor günler geçiren Hilmioğlu’nun Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 3 kez alınan “cezaevinde kalamaz” raporuna karşın cezaevinde tutulmaya devam ediyor. Hilmioğlu için kamuoyunda “tahliye edilsin” tepkisi de artıyor.

Hilmioğlu’nun sağlık durumunun, “cezaevinde kalamaz” durumda olmasına karşın tutukluluğunun devam etmesine karşı da imza kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında yapılan açıklamada Fatih Hilmioğlu’nun “ölüme terkedildiği” belirtilirken, “Türk Milleti adına kararlar vermeye yetkili bir mahkemenin insanlıktan ve adalet duygusundan uzak bu tavrı sonucu oluşabilecek vahim sonuçlar, koskoca bir milletin sırtına yüklenemez!” denildi. Gül’e gönderilecek olan imzalarla birlikte yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti'nin Reis-i Cumhur'u olarak, aziz Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini tarih önünde müşküle sokacak bu halin ortadan kaldırılması adına, Profesör Fatih Hilmioğlu'nun tedavisini sürdürebilmesi için bir an evvel özgürlüğüne kavuşması hususunda lütfen gerekeni yapınız” ifadeleri kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler