Holigan terörü Fransa’yı bıktırdı!

Slovakya-Rusya maçı sonrası çıkan olaylarda 16 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 16.06.2016 - 20:41
Abone Ol google-news

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yaşanan holiganizm, her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Fransız polisinin engellemekte zorlandığı olaylar, bu kez Lille kentini savaş alanına çevirdi. Bu arada hakkında işlem yapılan holigan sayısı 323’ü aştı. Slovakya’nın Rusya’yı 2-1 yendiği maçın ardından Lille kentindeki tren garı çevresinde çıkan arbedede 16 kişinin yaralandığı bildirildi. Rusya - Slovakya maçından hemen sonra İngilizler, emniyet güçlerine saldırdı. Lille Flandre tren garı civarında ki olaylar, tren garının hemen yanında bulunan bir arabanın parçalanması ile başladı. Daha sonra bir ses bombasının atılmasıyla tren garı çevresinde büyük bir panik yaşanırken, olaylar, polislerin İngiliz seyircilere müdahale etmesi ile daha da büyüdü. Biber gazı ve cop kullanan polis, kısa sürede durumu kontrol altına aldı. Polis en az 36 gözaltı yaparken kamera görüntülerinde olaylarda aktif rol alanların ülke dışına çıkarılacağı öğrenildi.

Müfettiş yakaladı

Avrupa Futbol Şampiyonası için Fransa’da bulunan İngiliz ve İskoç taraftarlar arasında kavga yaşandı. Calais kentinden Lille’e gelen trenin vagonunda karşılaşan İngiliz ve İskoç seyirciler, sözlü atışmanın ardından birbirlerine saldırdı. 15 kadar seyirci arasında geçen kavgada sadece hafif yaralanmalar olduğu bildirildi. Trende bulunan bir İngiliz polis tarafından haberdar edilen Fransız polisi, kavgacı seyircileri tren inişinde tutukladı.

20 isme sınırdışı

Fransa’da yetkililer, Lille kentinde gözaltına alınan Rus taraftarlardan 20’sinin sınırdışı edilmesine karar verdi.

ABD endişeli

Futbol terörü Amerika’yı sıkıntıya soktu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Fransa’da yaşanan şiddet olaylarından dolayı endişe duyduklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler