Hollandalı gazetecinin seyahat yasağı kaldırıldı

Vermeulen'in "seyahat yasağının kaldırıldığı" haberi içişleri Bakanı Güler tafaından AP Türkiye Raportörü Ria Oomen'e iletildi.

Yayınlanma: 31.10.2013 - 19:14
Abone Ol google-news
Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen, Türk makamlarının Hollandalı gazeteci Bram Vermeulen ile ilgili “seyahat yasağını” kaldırdıklarını açıkladı. Oomen, bu bilginin İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından kendisine iletildiğini söyledi.
Türkiye - Avrupa Birliği (AB) müzakereleri öncesi, hazırlayacağı yeni raporun hazırlıkları için Türkiye'de bulunan Hollandalı parlamenter, telefonla sorularımızı yanıtladı.
Oomen, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, Hollandalı gazeteci Bram Vermeulen ile ilgili olarak “Seyahat yasağının kaldırıldığı” bilgisini verdiğini aktardı.
Oomen,  Vermeulen'in neden “kara listeye alındığı” konusunda, “Sorun çözüldü. Benim için önemli olan sorunun çözülmesi” dedi. 
Hollanda Devlet Televizyonu (NOS), İstanbul muhabiri Vermeulen, Türk makamlarınca “kara listeye” alınmıştı. Türkiye, 1 Ocak 2014'ten itibaren Vermeulen'in oturma ve çalışma izninin uzatmama karar almıştı.
AP Türkiye Raportörü Oomen, basın özgürlüğü konusunun Türkiye için sürekli gündemde olduğunu anımsattı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler