Hükümlü, mektup yazdı: Sevk parası yok, ailesini göremiyor

Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden 5 yıl önce doluluk nedeni ile Manisa T Tipi’ne nakledilen hükümlü Murat Ceylan, Mersin’de yaşayan ailesini maddi imkânsızlıklar nedeniyle beş yıldır göremiyor. Mersin Tarsus T Tipi’ne sevkinin çıktığını ancak bu seferde 2 bin liralık sevk parasını ödeyemediği için gidemediğini belirten Ceylan, “3 ay oldu parayı karşılayamadım. Bu konuda aklıma gelen her kuruma yazdım ama bana yardım eden olmadı” dedi.

Yayınlanma: 18.11.2019 - 00:04
Hükümlü, mektup yazdı: Sevk parası yok, ailesini göremiyor
Abone Ol google-news

Mersin’de ikamet eden evli ve iki çocuk babası Ceylan, tutuklu kaldığı Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden 5 yıl önce doluluk nedeni ile Manisa T Tipi’ne nakledildi. Ceylan gazetemize yolladığı mektupta, yol parası, konaklama gibi giderlerden dolayı 5 yıldır ailesinin kendisini ziyarete gelemediğini ve görüşemediklerini belirterek “Maddi durumum olmadığı için ailem beş yıldır ziyaretime gelemiyor. Bu süreçte eşim benden ayrıldı. Biri 14, biri 7 yaşında iki çocuğumu ve yaşlı annemi göremiyorum. 2 bin TL sevk parası istiyorlar. İki çocuğum için, en azından aydan aya beni görebilmeleri için aklıma gelen her kuruma dilekçe yazdım” dedi. 

YARDIM EDEN OLMADI

Ceylan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne ve Mersin İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na mektup yollayarak yardım istediğini ancak yanıt alamadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler