İBB değil AKP zabıtası! Devlet malına zarar verirken suçüstü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait zabıta ekipleri, Küçükçekmece'de Ekrem İmamoğlu'nun afişlerinin yer aldığı billboardları keserken CHP'lilere yakalandı.

Yayınlanma: 19.06.2019 - 10:46
Abone Ol google-news

<video:1446396>

31 Mart seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçen Küçükçekmece'de, İBB'ye ait zabıta ekipleri dün gece saatlerinde D-100 karayoluna bakan Ekrem İmamoğlu afişlerinin yer aldığı billboardları keserken CHP'lilere yakalandı. CHP Küçükçekmece Meclis Üyesi Bahadır Gönenç, olayla ilgili polise şikayetçi olduklarını belirterek yaşananları cumhuriyet.com.tr'ye anlattı. 

İlçe seçim kurullarından afiş ve billboard yasağı ile ilgili yazılan yazı nedeniyle İBB'ye ait zabıta ekiplerinin olay yerine geldiğini ifade eden Gönenç, "Orası İBB alanına giriyor ancak zabıta ekipleri afişi kaldırmak yerine billboardı oksijen makineleri ile ayaklarından kesiyorlar" dedi.

"KAMU MALINI NASIL KESERSİN?"

Görüntü almaya başladıktan sonra zabıta ekiplerinin apar topar olay yerinden ayrıldığını belirten Gönenç, "Polisler böyle bir yetkileri olmadığını söyledi onlara. Bunun ardından apar topar kaçtılar. Binali Yıldırım'ın afişlerinin bulunduğu billboardaları kemiyorlar. Tamamen Ekrem İmamoğlu afişlerine yönelik bir çalışma. Binali Yıldırım'ın afişleri ana arterlerde yer alıyor. Yasak varsa oradaki resmi sökersin ancak oksijen kaynağı ile komple billboardı kesmeye çalışıyor. Onu yapmak 150-200 bin lira masraf. Yazık günah değil mi? Sen nasıl kesersin kamu malını. Bırakın olayın hukuki karşılığı olmasını tamamen zorbalık" diye konuştu.

"HAKKIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ"

Gönenç, olaya ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından da paylaşarak, şu notu düştü:

Küçükçekmece Nikah Sarayı önünde, E-5 cephesine bakan Ekrem İmamoğlu Billboard’ını hukuksuzca kaynak makineleri ile kesmeye çalışan ve suçüstü yakalayıp müdahale ettiğimiz Büyükşehir Zabıtasının çaresiz kaçışı..
Hakkımızı Yedirmeyeceğiz..!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler