‘İhanetin katmerlisi’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdar-oğlu, Kanal İstanbul projesinde ısrarcı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “İhanet yetmiyormuş gibi, ihanetin katmerlisi yapılmaya çalışılıyor. ‘Kanal İstanbul’u yapacağız’ diyorlar. Yapamazsın kardeşim, yapamayacaksın, zaten ilk seçimde gideceksin. Hiç kimse buraya 5 kuruş para ayırmaya kalkmasın ayırdıkları paranın kuruşu dahi verilmeyecektir” dedi.

Yayınlanma: 20.12.2019 - 02:00
‘İhanetin katmerlisi’
Abone Ol google-news

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün partisinin düzenlediği “Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi”ne katıldı. Kılıçdaroğlu, turizm konusunda iktidarın çalışmalarının yanı sıra yerel yönetimlerin de sorumluluklarının olduğunu ancak iktidarın bu sorumlulukların yerine getirilmesi için yeterli maddi destekte bulunmadığını söyledi. Kent meydanlarının önemine dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, “Meydanı olmayan bir kent yoktur, meydanı yasaklanan da bir kent yok. Siz meydanları yasakladığınızda turist niye gelsin? Siz kenti bir yasaklar manzumesi haline getirdiğiniz zaman turist niçin gelsin” dedi. Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 90’ının CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelere geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Siyasal iktidarın yerel yönetimlere her türlü desteği vermesi gerekirken, ‘acaba biz bu desteği nasıl keseriz’ onun arayışı içindeler. Ama biz asla şikâyet etmeyeceğiz. Her türlü engeli aşıp bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim şikâyet eden değil, sorunu çözen belediye başkanlarımız var” ifadelerini kullandı. 

Kentlere verilen öneme de değinen Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine de değinerek “İhanet yetmiyormuş gibi, ihanetin katmerlisi yapılmaya çalışılıyor. ‘İstanbul’a Karadeniz’den bir kanal açacağız, Kanal İstanbul’u yapacağız’ diyorlar. Neye göre yapacaksınız? Mühendis, çevreci hayır diyor, herkes hayır diyor. Ama bir kişi ‘Ben yapacağım’ diyor. Yapamazsın kardeşim, yapamayacaksın, zaten ilk seçimde gideceksin” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon