İhsanoğlu’ndan Erdoğan’a: ‘Kimseye borçlu değilim’

Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisini nankörlükle suçladığı sözleriyle ilgili olarak kendisinin seçimi kazandığını, ikinci kez ise kendisine karşı olan ülkeler tarafından aday gösterildiğini ve yine kazandığını söyledi.

Yayınlanma: 24.07.2014 - 22:18
Abone Ol google-news

CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. İhsanoğlu, “Kimseye minnet borcum yok. Bana kara iftira atılıyor. Allah’tan korkmuyorlar” dedi.. CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday gösterdiği, 9 partinin de destek verdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün Kayseri’yi ziyaret etti. İhsanoğlu’nu Kayseri Havaalanı’nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP İl Başkanı Mete Eke, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ve bir grup vatandaş karşıladı. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu ve beraberindekiler uzun bir konvoy eşliğinde şehir turu yaptı. Yurttaşların, sevgi gösterisinde bulunduğu İhsanoğlu, kendisini Türk bayraklarıyla selamlayan yaşlı bir çiftle seçim otobüsünün penceresinden tokalaştı. Daha sonra bir otelde basın toplantısı düzenleyen İhsanoğlu, “Siyasi rekabet iftira kampanyasına dönüşürse Türkiye’nin önü açılmaz. Trabzon’da cuma namazını eda ettik camiden çıktık, genç bir arkadaş, tekvandocuymuş, gelip bana ‘siz Çankaya’ya çıkarsanız, Kuran’ı yasaklayacaksınız’ diyor. ‘Hafızlığını bitir, seni Çankaya’da kıraat hafızı yaptırayım’ dedim. İhsanoğlu Çankaya’ya çıkarsa Kuran okutmayacak gibi kara propoganda olur mu? İkinci konu başörtüsü konusu. Benim üniversitedeki tavrımı anlattım. Başı kapalı kızları, derslerime aldığımı söyledim. Başörtüsü bir haktır, hukuk ve insan hakları bakımından, ikincisi dini vecibedir. Sosyolojik açıdan bir gelenektir. Benim söylediklerimi atıyorlar, İhsanoğlu başörtüsü gelenektir deyip, nefret söylemi yapıyorlar. Filistinle ilgili benim söylemediklerimi bana mal ediyorlar. Bana kara iftira atılıyor. Allah’tan korkmuyorlar. Allah’a, Kuran’a inanlar Hucurat Suresi’ni okusunlar” dedi.

Yüzde 60 ile seçileceğim

Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy oranınız ne olur” sorusu üzerine İhsanoğlu, “Yüzde 60 oy oranı ile seçileceğim. Cumhuriyeti kuran CHP. MHP ise kökü olan bir parti. Uzlaşmacı bir tavırla beni aday gösterdiler. Bu, iki genel başkanın düşüncesi olabilir ama o düşüncenin altında sosyolojik bir olay var. Bu değişimle birlikte istikrarı huzuru devam ettirmemiz gerekli” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler