İki maç, iki pankart

Dün iki statta iki pankart açıldı. Göztepeli taraftarların Hatay deplasmanında, Gezi Parkı Direnişi'nde katledilen Hataylı üç genç; Abdullah, Ahmet ve Ali İsmail için açtığı "Biz hayallerimizi hiç satmadık" pankartı tribünlerdekilerin gözlerini yaşarttı. RTE Stadı'nda ise Kasımpaşalılar, giydikleri tişörtlerle "Adam İzindeyiz - 1453" yazarak Başbakan'a destek verdi.

Yayınlanma: 24.02.2014 - 11:50
Abone Ol google-news

'Futbol toplumun aynasıdır' der sosyologlar... Dün bu ifade Türkiye'nin iki farklı noktasındaki statlarda açılan pankartlarla doğrulandı.

İlk pankart Hatay Atatürk Stadı'ndaki Hatayspor-Göztepe (2-3) maçında açıldı. Atatürk Stadı'ndaki mücadelede konuk Göztepeli taraftarlar Haziran 2013'ün yaz aylarındaki eylemlerde hayatını yitiren Antakyalı direnişçiler Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizi kale arkası tribüne astı. Göztepeli taraftarların bulunduğu bölümdeki pankartlar stattaki futbolseverlerce alkışlandı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplatılan pankartlarda, "Biz hiç hayallerimizi satmadık" ve "Viva Göztepe" yazısı dikkat çekti. Maç öncesinde de bir grup Göztepeli, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesini ziyaret etti.

Diğer pankart ise İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda açılıyordu. Kasımpaşalı taraftarlar, "Adam izindeyiz - 1453" yazılı tişörtlerle pankart oluştururken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atmaktan da geri kalmadı. Bazı çevreler, "Yüce Atatürk tişörtü PFDK'lık oluyorsa federasyon bu tişört - pankart için de rapor tutsun" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler