İki saat hayat durdu

Özelleştirme ihalelerinin onaylanması durumunda eylemler yaygınlaştırılarak sertleştirilecek.

Yayınlanma: 18.06.2014 - 00:06
Abone Ol google-news

 Enerji ve maden işçilerinin özelleştirmeye ve Yatağan Termik Santralı’nın ihalesine karşı önceki gün bir gün iş bırakmasının ardından dün de, Türk-İş’in yetkili olduğu tüm işyerlerinde 2 saat iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Yatağan işçileri eyleme, kurdukları barikatlarda katılırken Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Biz burada film çevirmiyoruz, dizi çekmiyoruz. Bu eylemler son uyarılar” dedi.

Çatalağzı, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallarıyla Ege Linyit İşletmeleri’ne bağlı kömür ocaklarının ihalesinin ardından, enerji ve maden işçileri önceki gün iş bıraktı. Türkiye’nin önemli bir kısmına elektrik üretimi yapan 3 santralın tamamında iş bırakıldı. Bir tek elektrik iletimini sağlayan ana pano durdurulmadı. Böylece santralın elektrik sağladığı bölge halkı elektriksiz bırakılmadı. Ancak işçiler satışın onaylanması halinde elektrik iletimini de keseceklerini söylediler.

Dün de bütün Türkiye’de iki saat iş bırakma eylemi yaşandı. Başbakan Erdoğan’ın başkanı olduğu Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan çıkacak kararı bekleyen Yatağan işçileri iş bırakma eyleminin ardından Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santrallarıyla Güney Ege Linyitleri’ndeki işyerlerinin girişlerindeki barikatları kaldırmadı.

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi:

“Eylem takvimimiz kapsamında bugün de ülke genelinde AKP il ve ilçe binaları önünde basın açıklaması yapacağız. Perşembe günü Ankara’ya döneceğiz. İleriye dönük eylem kararları alacağız. Eylem şeklimiz giderek sertleşecek, şalter inmesi gerekirse o şalter inecek. Biz artık işçilerimizi barışçıl eylemler konusunda ikna edemiyoruz. Halkımızdan bundan sonraki eylemler için anlayış bekliyoruz. Bundan sonra olacaklar iktidar sorumludur. Ama kolluk kuvvetlerince engellendik. Hükümet artık kolluk kuvvetleriyle üretim yapar. Başbakan acilen ihalelerin onaylanmayacağını açıklamalı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler