İlkadım, kimsesizlere 'ev' olacak

Millet İttifakı’nın İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Kimsesizler Sığınma Evi” açılacağını duyurdu. Demirtaş, “Projemizi İlkadım ilçesinde hayata geçirerek sosyal bir yaraya merhem olacağız” dedi.

Yayınlanma: 02.12.2019 - 17:30
İlkadım, kimsesizlere 'ev' olacak
Abone Ol google-news

İlkadım Belediyesi, sokakta kalan sahipsiz ve kimsesiz yurttaşlar için “Kimsesizler Evi” projesini faaliyete geçirmeyi planlıyor. Projeye ilişkin detayları Cumhuriyet Anadolu’ya anlatan Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kimsesizler Evi’nin, kış günlerinde evsizlerin barınma ihtiyaçlarını sağlayacak her türlü donanıma sahip olacağını belirtti. Kimsesizler Evi ile sokakta yaşayan yurttaşlar için kalıcı bir çözüm getirileceğine dikkat çeken Demirtaş, “Modüler yapıda olan Kimsesizler Evi’nde kalacak olan vatandaşların yeme-içme ihtiyaçları da yine Belediye tarafından karşılanacak. Ayrıca, kışlık ve yazlık giyecek ihtiyaçları da Sosyal Yardım Müdürlüğü’nce ‘Hayır Çarşı’ ile hayırsever vatandaşların verdiği giysi yardımları ile temin edilecek” dedi. 

‘ALO 153 HATTINA BİLDİRİN’

Demirtaş, “Bu yapacağımız yapı ile psikolojik, ekonomik veya sosyal durumundan dolayı belirli bir ikamet yeri olmayan ve soğuk kış aylarında sokakta veya terk edilmiş mekânlarda yaşayan vatandaşlara barınma, beslenme, sağlık ve ayni yardımlar ile hayata tutunmalarını sağlayacağız. Vatandaşlarımız dışarıda gördükleri evsizleri, ALO:153 hattına bildirmeleri halinde, Zabıta ekipleri tarafından bulundukları yerden araçlarla alınarak misafir edilecekler” diye konuştu. Kimsesiz yurttaşların burada hiçbir ücret ödemeden yatacağını ve yemek ihtiyaçlarının karşılanacağını dile getiren Demirtaş, “Aynı zamanda dışarıda gezmelerine olanak sağlayacak sistem ile kayboldukları takdirde üzerlerine takılan GPS takip sistemi ile bulundukları yerden alınarak tekrar sosyal yaşam alanlarına götüreceğiz. Gayemiz ilçemizdeki kimsesiz, sahipsiz vatandaşlarımıza yardımcı olmak” dedi. SAMSUN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler