İlkbaharda “Romantizm Dorukta”

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri “Sonbahar dönemi” şef Alexander Rudin yönetiminde Musica Viva Oda Orkestrası’nın verdiği “Yeni Yıl Konseri” ile noktalandı. İlkbahar dönemi ise, "Romantizm Dorukta" temasıyla 18 Şubat 2015’te “Piyano ve Nefesli Çalgılar” konseriyle başlayacak.

Yayınlanma: 28.12.2014 - 17:28
Abone Ol google-news
 
Musica Viva Oda Orkestrası’nın, 23 Aralık Salı akşamı verdiği yılın son konserinin solistleri Stanislavsky ve Nemirovich-Danchenko Müzik Tiyatrosu’ndan soprano Liliya Gaysina ve viyolonsel yıldızı Rudin’di.
 
Mozart Divertimento ile başlayan konserde soprano ve orkestra, L.  Boccherini’nin “Stabat Mater kantatından iki arya”, Rahmaninof’un “Vokaliz” ve C. Gounod’un “Jülyet’in Valsi” eserlerini salonun güzel akustiğinde titizlikle seslendirdiler. Boccherini’nin “Viyolonsel Konçertosu” ise, Rudin’in yaratıcılığını gösteren kadansı, orkestrayla uyumlu ustalıklı pasajlarıyla  konserin doruğu oldu.  Konser,  A. Dvorak’ın Yaylı Çalgılar için Serenat’ı ile noktalandı.
 
1978’de ünlü kemancı ve şef Victor Kornatchev tarafından kurulan  Musica Viva Oda Orkestrası, 1989’dan bu yana dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı, piyanist ve orkestra şefi olan Alexander Rudin’in sanat yönetmenliğinde çalışmakta.
 
2015’te “Romantizm Dorukta”
 
“Romantizm Dorukta” temalı İlkbahar Dönemi 18 Şubat 2015 Çarşamba akşamı Sebastian Manz (klarinet), Ramon Ortega Quero (obua), Marc Trenel (fagot), David Fernandez Alonso (korno), Gülru Ensari (piyano)’nun vereceği “Piyano ve Nefesli Çalgılar” konseriyle başlayacak. Ve 25 Şubat akşamı efsane sanatçıların çocukları; Jeremy Menuhin ve Mookie Lee Menuhin (piyano), Sasha Rozhdestvensky (keman)’ın vereceği dört el piyano ve keman/piyano konseriyle devam edecek.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler