İngiltere'nin yeni fenomeni Mesut Özil

Arsenal’de bu sezon kariyerinin en iyi dönemini geçiren Mesut Özil, bir rekor daha kıracak. Kulüp tarihinin en pahalı ismi olan 27 yaşındaki futbolcu, yeni sözleşmesiyle çıtayı en yükseğe çıkaracak.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 12:11
Abone Ol google-news

İngiltere’nin en köklü futbol kulüplerinden biri olan Arsenal’de Mesut Özil, kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. Premier Lig’e bu sezon asistleriyle damga vuran Mesut, 16 maçta 15 asiste imza attı.

Arsenal Menajeri Arsene Wenger’in ‘müzisyen’ benzetmesi yaptığı 27 yaşındaki futbolcu, sözleşmesiyle de kulüp tarihinin en iyisi konumunda.

2013-14 sezonunda yaz transfer döneminin son gününde 38.2 milyon pounda sözleşme yaparak Topçuların tarihine geçen Özil, her geçen hafta form çıtasını yükseltip, yeni bir rekora koştu.

Transfer konularında Finansal Fair Play nedeniyle temkinli kalan Arsene Wenger ve Arsenal bu sefer farklı bir politika izliyor. Geçmiş dönemlerde büyük yıldızlarını kaybeden kulüp, aynı durumun Mesut’ta da tekrar edilmemesi için yeni sözleşmeyi bambaşka kurgulamayı düşünüyor.

The Times’ın haberine göre haftalık 190 bin euro kazanan Mesut Özil’e, yeni sözleşmeyle haftalık 204 bin euroya yükselmesi bekleniyor.

Özil çok mutlu

Londra’da ve Arsenal’de mutlu olduğunu belirten Türk asıllı Alman yıldızın, olumlu cevap vermesi halinde kulüp tarihinin en fazla haftalık maaş alan oyuncusu olacağı vurgulandı.

En pahalısı

Arsenal tarihine en pahalı oyuncu olarak geçen Mesut Özil, Real Madrid’den 50 milyon euro karşılığında transfer edilmiş ve birçok ünlü yıldızı geçmişti. Londra kulübünün tarihine adını yazdıran Mesut’un 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Topçular da performansı yüksek olan Mesut için yeni bir sözleşme düşünüyor. Alexis Sanchez ile beraber en verimli oyuncu olarak kabul edilen 27 yaşındaki futbolcunun, Şilili yıldızla beraber toplamda 400 bin euro haftalık kazanmaları bekleniyor.

Forvetleri besliyor

Arsenal formasıyla yıldızlaşan Mesut Özil, asistleriyle forvetleri besledi. Takım arkadaşlarına gol yollarında büyük katkı sunan başarılı oyuncu, Giroud’ya 6, Sanchez’e 3, Campbell ve Walcott’a 2 gol pası çıkardı. Konuyla alakalı konuşan takım arkadaşı Theo Walcott, “Mesut Özil, sahada diğer oyuncuların göremediklerini görüyor. Sizin ne yapacağınızı önceden düşünüp, hareket ediyor. Size sadece koşmak kalıyor” dedi.

Asist kralı

2.5 sezondur Arsenal forması giyen Mesut Özil, 95 maçta 38 asist yaptı. Benzer verimliliği Real Madrid, Werder Bremen ve Schalke 04’te de gösteren Mesut’un kariyerinde 441 maçta 179 asist bulunuyor.

Efsanelere meydan okuyor

Bu sezon performansıyla fark yaratan Mesut Özil, Premier Lig’in en iyilerinden biri olarak lanse ediliyor. Özil, ligde çıktığı 16 resmi maçta 15 asist yaparak, Henry’nin 20 Fabregas ile Lampard’ın 18 olan rekorlarını zorlamaya başladı. Ayrıca 2 de gol kaydeden tecrübeli yıldız, ilginç bir şekilde Şampiyonlar Ligi’nde 6 karşılaşmada hiç asist yapamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler