İran'a 'isimleri açıklarım' resti

İran’a ‘Suçluysam gelin beni alın’ diye seslenen Sarraf, Zencani’yi suçladı.

Yayınlanma: 07.01.2015 - 23:06
Abone Ol google-news

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit isimlerinden Rıza Sarraf, İran haber sitesi Eghtesadnews’la yaptığı söyleşide İran’da halen tutuklu olan Babek Zencani’yi suçladı. Röportajda İran’da yaptığı milyar dolarlık yolsuzluk suçlamaları nedeniyle tutuklanan Zencani’nin kendisinin “patronu” olduğu iddialarını yalanlayan Sarraf, Zencani’nin dürüst biri olmadığı konusunda iki yıl önce İran yönetimini uyardığını ifade etti. Sarraf’ın, “İran kim olduğu belli olmayan birisine milyarlarca Avro para verip şimdi de bu paraları geri alamıyor. Halbuki ben iki sene önce bu adamın (Zencani’nin) dürüst olmadığı ve onları dolandıracağı konusunda İran’ı uyarmıştım. Gerekirse İran’da uyardığım kişilerin adlarını belgeleriyle açıklayabilirim” dediği iddia edildi. İran yönetimine de seslenen Sarraf’ın, “Yerim yurdum belli. Suçluysam gelin beni alın” dediği belirtildi.

Siteye verdiği röportajda “hakkındaki yolsuzluk iddialarına anlam veremediğini” belirtmesi dikkat çeken Sarraf, İran’da kendisini suçlayanların hiç değilse “bir iki belge” ortaya koymaları gerektiğini savundu. Sarraf, “Madem o kadar suçluyum neden beni gelip almıyor ya da Türkiye’den istemiyorlar” dedi.

 

‘İran bankasıyla çalışmadım’

İran Merkez Bankası için çalışmadığını belirten Sarraf, bankayla tek bir Riyal transferi bile yapmadığını, İran Petrol Bakanlığı’yla da para transfer etmediğini öne sürdü. Sarraf, “Bakanlığın kendisiyle değil. Burada şirketler ve bankalar bizim müşterimizdi. Tüm müşterilerimiz için de bunu yapıyoruz” dedi.

Sitenin haberinde Sarraf’ın, eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad yönetimiyle çalışıp çalışmadığı sorusunu, “Ahmedinejad hükümetiyle herhangi bir ilişkim olmadı” şeklinde yanıtladığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler