İran'dan peş peşe açıklamalar

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Kuşkusuz, İran ulusu ve bölgedeki özgürlük arayan diğer ülkeler bunun intikamını alacaktır" dedi. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve İran lideri Ali Hamaney'den de 'intikam'a yönelik benzer açıklamalar geldi.

Yayınlanma: 03.01.2020 - 08:43
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı İranlı Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı general Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin "Kuşkusuz, İran ulusu ve bölgedeki özgürlük arayan diğer ülkeler bunun intikamını alacaktır" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Kasım Süleymani'nin IŞİD, El Kaide ve Nusra gibi bölgedeki terör örgütleri ile mücadelenin en etkin güçlerinden olduğunu ifade eden Zarif, ABD'nin eylemini "uluslararası terörizm" şeklinde nitelendirdi.

İranlı generale yönelik suikasti "çok tehlikeli ve aptalca" olarak yorumlayan Zarif, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"ABD'DEN ACI BİR İNTİKAM ALACAĞIZ"

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Muhsin Rızai, ABD saldırısında öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını alacaklarını kaydetti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Eski Genel Komutanı Muhsin Rızai, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Kasım Süleymani, şehit kardeşlerine katıldı ancak ABD'den acı bir intikam alacağız." ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler