"İşçiler fazla mesai istiyor"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) 27. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan TİSK Başkanı Burak Akkol, işveren kesiminin düşünce dünyasına uygun iddialar ortaya koydu.

Yayınlanma: 29.12.2019 - 02:00
Abone Ol google-news

İşçi sendikalarının 1980’lerden kalan taleplerle mücadele verdiğini ileri süren ve bundan vazgeçmeye çağıran Akkol, esnek çalışmanın da çok önemli olduğunu belirtti.  

Kadınların 8-10 saat çalışmak istemediklerini, evden, kısmi süreli, part-time çalışma talep ettiklerini dile getiren Akkol, yeni jenerasyonun da kısmi, esnek çalışmayı önemsediğini iddia etti. Akkol, buna karşı çıkan sendikalardan da esnek çalışmayı üyelerine, yeğenlerine, kardeşlerine sormalarını isterken, eğer onlar karşı çıkıyorsa kendilerinin de bundan vazgeçeceklerini söyledi. Ekonominin aktif olduğu bir dönemde çalışma saatlerini düşürmek isteyen sendikalar olduğuna da işaret eden Akkol bu kapsamda şu ilginç açıklamayı yaptı: “İşçiye soruyoruz fazla mesai yapmak istiyor.” Akkol ayrıca, enflasyonun yüzde 13 olduğu yerde yüzde 75 zam talebi ile masaya oturan sendikalar olduğunu belirtti. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler