IŞİD durduruldu

Hava saldırıları etkili oldu, Kobani’de dengeler değişti.

Yayınlanma: 16.10.2014 - 00:13
Abone Ol google-news

IŞİD’in Kobani’ye 32. gününe girerken PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin direnişi ve ABD öncülüğündeki uluslarası koalisyonun hava operasyonları sonuç vermeye başladı. YPG güçleri Til Şeir Tepesi’ne de kendi bayraklarını astı. Kobani güne sessizlikle başlarken saat 09.00 sıralarında ABD öncülüğündeki uluslarası koalisyon kentin batısındaki ve güneyindeki 2 IŞİD hedefini vurdu. Saat 14.30’da ise ikinci bir hava operasyonu düzenlendi. Diğerlerine göre daha büyük olan bu operasyonda patlama sesleri Suruç’tan da duyulurken, kentin üzerini kara dumanlar kapladı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), tarafından “Doğal Kararlılık” adının verildiği operasyonda dün ve önceki gün Kobani çevresindeki IŞİD hedeflerine 18. Irak’taki IŞİD hedeflerine ise 5 hava saldırısı düzenlendi. YPG güçleri Nevruz tepesini geri aldı. 2 gün önce aldıkları stratejik önemdeki Til Şeir Tepesine de kendi bayraklarını astı.

IŞİD’in çekildiği kentin kenar mahallerinde dün siviller tekrar görünmeye başladı.Genel olarak sessizliğin hâkim olduğu Kobani’de çatışmalar son 4-5 gündür gözle görülür biçimde azaldı. Uluslararası koalisyonla işbirliği yaptıklarını ve ortak komuta merkezinde YPG temsilcilerinin de bulunduğunu belirten YPG Sözcüsü Polat Can, Reuters’e verdiği demeçte hava operasyonlarının koalisyona verdikleri koordinatlarla düzenlendiğini son 10 günde hava operasyonları bu şekilde etkili olduğunu söyledi. Can, bu sayede bu hafta yapılan hava operasyonlarında en az 32 IŞİD militanının öldürüldüğünü kaydetti.

Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu Seyf, AA’ya yaptığı açıklamada. IŞİD’in durdurulduğunu ve birçok merkezin imha edildiğini belirtti. Seyf, “Bombardımanın ardından IŞİD güçleri hiçbir yere saldıramadı” ifadelerini kullandı.

 

Sınırda başı kesik ceset

Öte yandan, Gaziantep’in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde sınır hattında başı kesilmiş bir erkek cesedi bulundu. Başı kesik cesedin IŞİD militanları tarafından öldürülerek sınıra atılmış olabileeği ihtimalı üzerinde duruluyor.

 

Gaz kapsülüyle yaralandı

Dün gece Suruç’un Mehser Köyü’nde nöbet eylemi yapan gruptan köyü boşaltmaları istenirken gerginlik üzerine asker gaz bombalarıyla müdahale etti. Seda Demir adlı kadın gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler