IŞİD: ‘Oy kullanmayın şirk koşmayın’

Bu da IŞİD’in seçim çalışması... Hem de katliamın yaşandığı Ankara'da...

Yayınlanma: 31.10.2015 - 14:43
Abone Ol google-news

IŞİD’in seçimlere bir gün kala 102 kişinin canlı bomba patlaması ile katledildiği Ankara’da seçim çalışmaları yaptığı ortaya çıktı. Örgütün yayın organlarından Tevhid Dergisi tarafından hazırlandığı bilinen “Oy Kullanma Yaratıcına Şirk Koşma” ve “Hakimiyet Allah’ındır” ifadelerinin olduğu yazılamalar, Keçiören’de işlek bir caddenin duvarlarında görüldü.


Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görünüm Gazetesi'nde yer alan habere göre IŞİD, Ankara'da “yazılama” yöntemiyle seçim çalışması yaptı. IŞİD’in yayın organlarından Tevhid Dergisi tarafından hazırlanan 7 Haziran seçimleri öncesinde Diyarbakır gibi illerde yaptığı yazılama çalışmaları Ankara’da da görüldü.

Başkentin en büyük ilçelerinden biri olan Keçiören’deki Sanatoryum Caddesi’nde duvarlara, insanları “oy kullanmamaya davet eden” yazılar yazıldı.

Kalıplar yardımıyla sprey boyalarla Ankara’nın en işlek caddelerinden biri olan Sanatoryum Caddesi üzerindeki duvarlara ve Hacı Bektaş-i Veli Köprüsü üzerine yapılan yazılamalarda “Oy Kullanma Yaratıcına Şirk Koşma” ve “Hakimiyet Allah’ındır” ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

IŞİD’in Türkiye’deki liderlerinden Ebu Hanzala lakaplı Halis Bayuncuk’un da yazı yazdığı Tevhid Dergisi tarafından Diyarbakır’da “Oy kullanma, Yaratıcına şirk koşma” yazan ve içeriğinde ayet ve yasaların karşılaştırıldığı broşürleri dağıtılmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler