IŞİD üssü Hacıbayram'a operasyon

IŞİD’e gidenlerin merkezi konumundaki mahalleye dün 500 polisle operasyon yaptı, 15 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 27.07.2015 - 21:04
Abone Ol google-news

Ankara’dan Suriye’ye IŞİD’e cihat için gidenlerin merkezi konumundaki Hacıbayram Mahallesi’ne dün operasyon yapıldı. Terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat ve narkotik polisleriyle, Ulus’ta belirlenen adreslere, yaklaşık 500 polisin katılımıyla operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde başlayan operasyonda polis, Hacı Bayram Mahallesi’ndeki bazı evlere baskın yaptı. Operasyonda terör örgütü IŞİD olduğu değerlendirilenlerin yanı sıra incelenmek üzere aralarında bazı yabancı uyrukluların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 11 kişinin yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. 25 Temmuz’da da başkentte IŞİD’e yönelik operasyonda 10’u yabancı uyruklu olmak üzere 26 kişi gözaltına alınmıştı. Diğer yandan Anadolu Ajansı, “IŞİD’le etkin mücadele” başlığıyla bir haber yayımladı. Habere göre, Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD saflarında 24 bin yabancı savaşçı bulunurken, örgütün mevcudunun Iraklı ve Suriyeli militanlarla 40 ile 70 bin arasında olduğu belirtiliyor. Yabancı terörist savaşların önemli bölümünün Avrupa’dan geldiği, Avrupa’da radikalleşmeyi önleyecek tedbirlerin alınmaması, entegrasyon sorunları ve şüphelilerin yurtdışı seyahatlerinin engellenmemesinin bu katılımlarda önemli rol oynadığı ifade ediliyor. IŞİD’e bu ay itibarıyla katılan, geri dönen veya ölen Türk vatandaşlarının sayısının bin ile bin 300 arasında değiştiği tahmin ediliyor. Türkiye, Suriye ve Irak ile bin 300 kilometrelik sınıra ve çoğunluğu Müslüman nüfusa sahip olmasına rağmen, IŞİD’e en çok katılımın gerçekleştirildiği ilk on ülke sıralamasında yer almadı.

 

NYT haberleştirmişti

ABD’li New York Times gazetesi, Eylül 2014’te yayımladığı haberde, Ankara’nın Hacıbayram Mahallesi’nde IŞİD’e olan ilgiyi yazmıştı. “Türkiye’den IŞİD’e sabit bir şekilde militan akıyor” başlıklı yayımlanan haberde, gazetenin Ankara’daki IŞİD sempatizanları ve mağdurlarıyla görüşmelerine yer verilmişti. Haberde, Hacıbayram’da yaşayan kişilerin ifadelerine yer verilmiş, bölgedeki IŞİD hareketliliği incelenmişti. New York Times’in geçen yıl yayınladığı haberde Hacıbayram vurgusu yapmasına rağmen hükümetin bölgede ancak harekete geçmesi “Bugüne kadar neredeydiniz?” sorusuna yol açtı. New York Times, bu haberi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağır bir dille eleştirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler