İstanbul Barok Festivali 20. yılında

Sanat Yönetmenliğini Leyla Pınar’ın üstlendiği, Uluslararası İstanbul Barok Festivali, 3 – 8 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenleyeceği konserler, workshoplar ve org semineri ile 20. yılını kutluyor.

Yayınlanma: 01.05.2014 - 13:27
Abone Ol google-news

 

Sanat Yönetmenliğini Leyla Pınar’ın üstlendiği, Uluslararası İstanbul Barok Festivali, 3 – 8 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenleyeceği konserler, workshoplar ve org semineri ile 20. Yılını kutluyor.
 
Corpora Productions’un organizasyonuyla ve Avusturya Kültür Ofisi’nin desteğiyle gerçekleşecek festivalin açılış ve kapanış konserlerini Austrian Baroque Consort Solistleri, Leyla Pınar (Klavsen), Dilruba Bilgi (soprano) ve Caner Akgün (bariton) ve İstanbul Barok yapacak. Leyla Pınar, “Festivalde Handel’in Apollo & Defne adlı kantatını seslendireceğiz. Antakya Arkeoloji Müzesi’nin, Mozaik Koleksiyonu’nun en değerli parçalarından biri Apollo ve Defne Mozaiği’dir, Antakya’da bulunan defne ağaçları arasından akan Harbiye Şelaleleri’ne Defne’nin gözyaşları denir. Antakya’da geçtiğine inanılan bu destanı Reyhanlı’da gerçekleştirilen saldırıların hemen ardından, ülkemizde, salt şiddete ve özellikle kadın ve doğaya yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla İstanbul Barok’un repertuarına almaya karar verdik. Nitekim ilk seslendirişimizden bir buçuk ay sonra Gezi olayları patlak verdi. Baskı karşısında ağaca dönüşerek kendini koruyan bir kadının hikayesi bize sadece bugünkü Türkiye hakkında değil yaşadığımız çağ ile ilgili de çok şey söylemektedir. Eseri, Austrian Baroque Consort Solistleri de bize eşlik edecek.”  sözleriyle Handel’in Apollo & Defne  Kantatı’nı Gezi olaylarında hayatını yitirenlerin anısına seslendireceklerini açıkladı.
 
Festivalin açılışı 3 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde,  “J.S.Bach etrafında müzikal sunu” başlıklı ikinci konserini, 06 Mayıs Salı günü saat 19’da Harbiye’deki Sen Espri Katedrali’nde, İstanbul Barok Solistleri, Leyla Pınar (org), Kaan Buldular (kontra tenor), İmge Tilif (keman), Alper Maral (blok flüt), Nermin Kaygusuz (kemençe & vokal) verecek. Bilet gelirinin bir bölümü Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na (Koruncuk) bağışlanacak olan Kapanış konseri ile hemen ardından 20. Yıl Kutlama Partisi ”Baroque DJ Project” Yeniköy Avusturya Kültür Ofisi’nin bahçesinde açık havada gerçekleşecek.  Festivalin biletleri; Biletix ve Caddebostan Kültür Merkezi gişesi, konser günü konser mekanlarından da temin edilebilecek. www.istanbulbaroque.com

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler