İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır

Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Elazığ depreminin ardından İstanbul’un öncelikli konusunun bir kez daha deprem olduğunu belirterek, “1999 depreminin üzerinden 21 yıl geçti ve hala ciddi adımlar atılmadı. İktidar Kanal İstanbul projesinden bahsederek yeni bir risk oluşturuyor. Kanal’ın maliyeti 75 milyar lira iken İstanbul’u depreme hazırlamanın maliyeti 44 milyar lira. İstanbul yıkılırsa Türkiye yıkılır” dedi.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 02:00
İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır
Abone Ol google-news

İktidarın işsizlik sorununa da çözüm bulması gerektiğini anlatan Sevim, “Her 4 gençten biri işsiz. İşsizlikte rekor üstüne rekor kırıyoruz. Evladına pantolon alamadığı için intihar eden bir babanın, çocuğuna süt alamayan bir annenin yaşadığı çaresizliği anlatmaya hiçbir şey yetmiyor. Suni gündem yerine gerçeklerle uğraşılmalı” diye konuştu.  

SP İstanbul İl Başkanı Sevim, AKP’yi sert sözlerle eleştirerek halkın gerçek sorunlarına değinilmesi çağrısında bulundu. Elazığ depreminin, yaklaşan Marmara depremine bir kez daha dikkat çektiğini anlatan Sevim, “Bugün şiddetli bir depremde 242 bin bina orta ve üstü hasar görecek. 8 ilçede kanalizasyonlar çökecek, içme suyu hatları hasar görecek. 25 milyon ton enkaz oluşacak. Yolların yüzde 30’u kapanacak. 120 milyarlık bir ekonomik hasar meydana gelecek. Her iki kişiden birisine acil durum yiyecek ve su yardımı gerekecek. 1 milyon 300 bin kişi 1 ila 3 hafta çadır kentlerde yaşamak zorunda kalacak. Biz ise son günlerde deprem yerine Kanal İstanbul’u konuşuyoruz. Oysa ki uzmanlar bunun çevreye ve su kaynaklarına zarar vereceğini belirtiyor. İktidar ise suni gündemle uğraşıyor. İstanbul’u depreme hazırlamanın maliyeti 44 milyar lira. Kanal İstanbul’un maliyeti ise 75 milyar lira. İstanbul yıkılırsa Türkiye yıkılır. Öncelik kanal değil deprem olmalı” dedi.

‘İŞSİZLİK CAN YAKIYOR’

Türkiye’de yaklaşık 5 milyon işsiz olduğunu, her 4 gençten birinin iş bulamadığını kaydeden Sevim, “İşsizlikte rekor üstüne rekor kırıyoruz. Özellikle gençlerde işsizlik yüksek oranda. Asgari ücret, azami sefalet üretiyor. İnsanlarımız ekonomik gerekçelerle intihara sürükleniyor. Hiçbir rakam yaşanan acıları, dramları, evladına pantolon alamadığı için intihar eden bir babanın, çocuğuna süt alamayan bir annenin yaşadığı çaresizliği anlatmaya yetmiyor. İnsanlar yoksulluktan sokaklara düşüyor. İstanbul’da 6-8 bin arasında evsiz var. Devlet olarak gerçekçi sorunlara eğilmeliyiz” diye konuştu. 

Mülteci sorununa da değinen Sevim, “Biz tarihte nice mazluma kucak açmış, düşküne kol kanat germiş bir milletiz. Ancak bu maalesef soruna çözüm olmuyor. Bir an evvel Suriye’de kalıcı barış ortamı sağlanmalı” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler