İstanbul'da ustalar geçidi

İstanbullu sanat severler için Kübalı saksafon ve klarnet sanatçısı Paquito D'rivera, 29 Ocak'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahne alacak. ''Hadouk Trio'', 28 Ocak'ta Babylon'da konser verecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ''Türk Koreografları'' adlı bale gösterisinin prömiyerini, 29 Ocak'ta Kadıköy Süreyya Sahnesi'nde yapacak.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 09:58
Abone Ol google-news

Kübalı saksafon ve klarnet sanatçısı Paquito D'Rivera, ''Funk Tango'' projesiyle İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Sanatçı, ''Cazın Ustaları'' serisinde 29 Ocak'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahne alacak.
Grup Yeni Türkü, yarın akşam Jolly Joker Balans'ta sahne alacak. İlk gününden beri Derya Köroğlu önderliğinde çeşitli müzisyenleri bünyesinde barındıran grubun şu anki kadrosunda Erkin Hadimoğlu, Raci Pişmişoğlu, Furkan Bilgi, Erdinç Şenol ve Fatih Ahıskalı yer alıyor.

Gitar sanatçısı Ozan Akyatan, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda bir resital verecek. Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Klasik Gitar Bölüm Başkanı olarak görev yapan Akyatan, programda Bach'ın ''2. Lavta Süiti'', "J.K. Mertz'in ''Elegie'', A. Barrios'un ''Vals No:4'', M. Guiliani'nin ''Sonata Eroica'', J. Morel'in ''Romance Criollo'', L. Brouwer'in ''El de cameron negro'', ''El Arpa del Guerrero'' gibi eserlerini seslendirecek.

New Cool Collective topluluğu, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla düzenlenen ''Amsterdam Night Watch'' projesi çerçevesinde yarın akşam Ghetto'da sahne alacak.

Benjamin Herman, Anton Goudsmit, Joost Kroon, Willem Friede, Frank Van Dok, Jos de Haas, Leslie Lopez ve David Rockfeller'dan oluşan grubun müziklerinde caz ve funk örneklerine, perküsyon ve ritm zenginliklerine Afrika ve Latin melodilerine rastlanıyor.
Balkan Beat Box, son albümleri ''Nu Med'' ile yarın akşam Babylon sahnesinde olacak.
İzzet Öz, The Hall İstanbul'da yarın akşam düzenlenecek ''Önce İzzet Öz Vardı'' adlı gecede, müzik yaşamına başladığı 1960'lı yıllardan günümüze uzanan süreçte, radyo ve televizyonda sunduğu sevilen parçalardan oluşan müzik arşivini katılımcılara sunacak.
Levent Yüksel, ''Acoustic Episodes'' etkinlikleri kapsamında 24 Ocak'ta Ghetto'da sahne alacak. Aynı tarihte Kenan Doğulu Bostancı Gösteri Merkezi'nde, Bülent Ortaçgil ve Ezginin Günlüğü de Studio Live'da müzikseverlerle buluşacak.

Yunanlı müzisyen Nikos Papazoglo, 24 Ocak'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde ''Selanikli bir dosttan şarkılar'' başlıklı konserde müzikseverlerle buluşacak. Yunanistan'da son 20 yıldır en çok dinlenen şarkıların en az yarısının bestecisi olan sanatçı, konserinde son 8 albümünden seçtiği parçaları seslendirecek.

18 yaşındaki genç klasik gitar sanatçısı Celil Refik Kaya, 25 Ocak'ta CRR Konser Salonu'ndaki programda, Bach, F. Sor, A. B. Mangore, D. Aguado, M.C. Tedesco, A. Lauro ile M. Theodorakis'in eserlerini yorumlayacak.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 27 Ocak'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Klasik gitar müzisyenleri Barkın Sertkaya ve Bahar Türker, aynı tarihte CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Resitalde Brouwer, Dyens, Bach, Sor, Giuliani, Lauro ve Albeniz'in eserleri seslendirilecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, şef Sascha Goetzel yönetiminde 28 Ocak'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 29 Ocakta Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı'nda sahne alacak.

Gitar sanatçıları Bedri Koçak, İlter Cebeci ve Onur Önem tarafından kurulan ''Triobio'' topluluğu, 28 Ocak'ta CRR Konser Salonu'nda bir konser verecek. Başta Türk çoksesli müziğini geliştirmek, Türk ve yabancı bestecilerine yeni ve çok çeşitli beste, düzenleme ve transkriptler yaptırarak klasik gitar müziğini geniş kitlelere yaymayı amaçlayan topluluk, Astor Piazzolla Francis Kleynjans, Pat Metheny'nin eserlerinin yanı sıra ''Çayeli'nden Öteye'' ve ''Giresun'un Kayıkları'' türküleriyle, Hacı Arif Bey'in ''Olmaz ilaç'' eserini de seslendirecek.

''Hadouk Trio'' topluluğunun konseri, 28 Ocak'ta Babylon'da izlenebilecek. Farklı enstrümanlar çalan Didier Malherbe, Steve Shehan ve Loy Ehrlıch'ten oluşan topluluk, Afrika ile doğu, caz ile dünya müziği arasında kendi başına bir müzik anlayışı ortaya koyuyor.

Keman sanatçısı Suna Kan ve Cana Gürmen ikilisi, 25 Ocak'ta ikinci kez Süreyya Operası'nda konser verecek.
 


Opera-Bale

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) ''Türk Koreografları'' adlı bale gösterisi, 29 Ocakta Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde prömiyerini yapacak.
Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, yarın ve 24 Ocakta Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde ''Kırmızı ev'' müzikalini sunacak. Aynı salonda 26 Ocakta H. Schmidt'in ''Fantastik'' adlı gençlik müzikali izlenebilecek.

İDOB'un ''Ustalara Saygı'' konser dizisi ise 27 Ocakta ''Remziye Alper Tanrıkulu'na saygı gecesi'' ile devam edecek. Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'ndeki programda Remziye Alper Tanrıkulu ile beraber opera sanatçıları Ahmet Baykara, Elif Güleç, Funda Güllü, Kevork Tavityan ve Sevinç Yıldız da sahne alacak.

Programda G. Rossini'nin ''II. Maometto'', G. Donizetti'nin ''L'Elisir D'Amore'', V. Bellini'nin ''Norma'', W.A. Mozart'ın ''Le Nozze di Fİgaro'', G. Verdi'nin ''Un Ballo in Maschera'', A. Scarlatti'nin ''Gia il sole dal Gange'' ve L. Denza Funiculi'nin ''Funicula'' eserlerinden bölümler seslendirilecek.
 


Festival


6. İstanbul Japon Filmleri Festivali, 25 Ocak'a kadar Levent Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. ''Büyük Ustalar-Japon Sinema Dünyasını Şekillendiren Yönetmenler'', ''Tanınmayan Seçkin Japon Filmlerinden Örnekler'', ''Günümüzün Japon Sinemasından Kesitler'' ve ''Japon Animasyonunun Başyapıtları'' adlı 4 bölümden oluşan festivalde, toplam 11 yapıt seyircilerle buluşacak.
 

Akdeniz Flamenko Topluluğu, 28 Ocak'ta Studio Live ana sahnede olacak. Topluluk, Dilek Akdeniz önderliğinde flemenko dans gösterileri sergileyecek.

Fransız yazar, senarist, yönetmen ve aktör Jean-Claude Carriere, ''Tiyatro Yüzleşme'' tarafından sahnelenen eseri ''Kara Kaplı (L'Aide-Mémoire)'' adlı oyunu seyretmek üzere 26 Ocakta İstanbul'da olacak.

Carriere, Fransız Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyunu izledikten sonra ertesi gün aynı yerde ''senaryo ve oyun yazarlığı'' üzerine bir söyleşi yapacak. Çevirisini Zeynep Utku'nun yaptığı ve Musa Uzunlar'ın yönettiği ''Kara Kaplı'' adlı oyunda, Zeynep Utku ve Musa Uzunlar rol alıyor. Oyunun konusu ise kısaca şöyle:
''Bir kadın, yaşamının ortasına gelmiş bir adamın evine, açık kalmış daire kapısından giriverir. Görünürde biraz geniş, gamsız bir kadındır. Ne istediği, ne aradığı bilinmez. Yaşamını düzenle sürdüren, titiz, dakik, kurallara bağlı bir erkek, diğeriyse yaşamını düş gücüyle sürdüren, savruk bir kadın. İki ayrı insan. Ayrı karakterlerdeki bu erkek kadın çatışmasından, beklendiği üzere bir aşk hikayesi doğar.''

Tiyatrotem, yarın Çevre Tiyatrosu'nda, kukla tiyatrosunun zengin örneklerinden ''Alem buysa kral Übü'' ve 24 Ocak'ta daha önce Berlin ve Viyana'da büyük ilgi gören ''Nasıl Anlatsak Şunu'' adlı oyunlarını sergileyecek.

Tiyatro Kutu, William Shakespeare'den Fatih Sönmez'in uyarladığı ''Caesar-Bir Denge Oyunu'' isimli oyunu, yarın Arama Tiyatrosu'nda sahneleyecek.

İlham Erdoğan, Emre Erkan, Serhat Teoman, Buğra Gülsoy, Marina Gökçe ve Yiğit Çakır'ın rol aldığı oyunda, insanların çıkarları uğruna neler yapabileceği ele alınıyor.

İstanbul Devlet Tiyatroları Cevahir Sahnesi'nde ''Ne Dersin Azizim?'' adlı oyun 27 Ocak'ta izlenebilecek. Aziz Nesin'in yazdığı uyarlama ve rejisini Yücel Erten'in, müziklerini Sabri Tuluğ Tırpan'ın yaptığı oyunda Atsız Karaduman, Ali Ragıp İpin, Hakan Vanlı, Burak Şentürk, Mahmut Gökgöz, Hülya Çelik, Ozan Uçar ve Aylin Uzunlar rol alıyor.

Bu hafta ''Karşılaşmalar'' ve ''Öldün, Duydun mu?'' adlı oyunlar Oyuncular Kahvesi - Cem Safran Sahnesi'nde, ''Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor'' Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde, ''Tayyip'in Sinirli Lambası'', ''Mustafam Kemalim", ''Sen Olmasaydın'' ve ''1001 Gece'' Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda, ''Ödemeli Arama'' Oyuncular Tiyatro Kahve'de, ''Basit Bir Ev Kazası'' Oyun Atölyesi'nde, ''Karatavuk / Blackbird'' Dot'ta, ''Albay Kuş'' Akatlar Kültür Merkezi'nde, ''Kibarlık Budalası'' Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenecek.

Devlet Şehir Tiyatroları

''Bir Şehnaz Oyun'', İstanbul Devlet Tiyatroları Beykoz Feridun Karakaya Sahnesi'nde izlenebilecek.

Ayrıca ''Maskeliler'' İBB Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, ''Balıkesir Muhasebecisi'' Ümraniye Sahnesi'nde, ''Kırmızı Pazartesi'' Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, ''Leonce ile Lena'' Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, ''İstanbul Efendisi'' Kağıthane Sadabat Sahnesi'nde, ''Savaş ve Kadın'' Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sergilenecek.
 


Sergi


Beyoğlu Fotoğrafevi Allianz Galerisi, 28 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında Tempus Aeternitas (Sonsuz Zaman) adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümünde eğitimlerini sürdüren Cihan Poçan, Kerem Çobanlı ve Murat Kublay'ın yanı sıra Bölüm Başkanı Melih Zafer Arıcan'ın da çalışmalarından oluşan sergi, ''fotoğrafın ontolojik ve teknolojik dayatmalarının zamanla ilişkisine bir başkaldırı'' niteliği taşıyor.

İFSAK 148. Dönem Proje Grubu üyelerinin ''Eskidar'dan Üsküdar''a konulu fotoğraf sergisi, 30 Ocak'a kadar İFSAK İbrahim Zaman Sergi Salonu'nda gezilebilecek.
Reyhan Karacadağ'ın ''Hiç'' isimli resim sergisi, Galeri Artist Çukurcuma'da 6 Şubat'a kadar izlenebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler