İşte Sancak'ın Erdoğan'a ana, baba ve çocuklarını feda etmesinin nedeni

Ethem Sancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "ona, anam, babam, çocuklarım feda olsun" dedi.

Yayınlanma: 12.05.2015 - 11:24
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın işadamlarından olan ve Parti İçi Demokrasi Hakemi olarak AKP yönetimine giren Ethem Sancak, “Bir Arap atasözü der ki ‘Sana anam babam feda olsun’ ben de Erdoğan için diyorum ki ona; anam, babam, çocuklarım feda olsun” ifadelerini kullandı.

Ethem Sancak: Erdoğan'a; annem,babam, çocuklarım kurban olsun - VİDEO

HDP mesajı Geçen yıl TMSF’den Akşam, Güneş gazeteleri ve SKY 360 kanalını satın alarak, Star gazetesi ve Kanal 24’ün de içinde bulunduğu medya grubunu genişleten işadamı Ethem Sancak, Erdoğan’a olan sevgisini farklı bir noktaya taşıdı. Önceki gün Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu’da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile “Başkanlık Sistemi” panelinde konuşan Ethem Sancak yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. HDP’yi baraj altında bırakmak için “çok çalışacaklarını” açıklayan Sancak, Erdoğan’a hayranlığını ise “Bir Arap atasözü der ki ‘Sana anam babam feda olsun’ ben de Erdoğan için diyorum ki ona; anam, babam, çocuklarım feda olsun” diye konuştu. Ethem Sancak, kendi televizyon kanalları başta olmak üzere birçok yerde canlı yayımlanan panelde, “Bunları Erdoğan’a söylemeyin ona dalkavukluk yaptığımı sanır” diye tembih de bulunmayı da ihmal etmedi Ethem Sancak daha önce yaptığı “Erdoğan açıklamalarıyla” da sık sık gündeme gelmişti. Sancak “yerli otomobil” tartışmalarının sürdüğü günlerde “Erdoğan’a âşığım. Yerli babayiğit ben olacağım” demişti.

 

Sancak'ın yıldızı AKP döneminde parladı

90’larda İstanbul’da bir ilaç dağıtıcısı olan Ethem Sancak’ın AKP iktidarında yıldızı parladı. Sancak, milyarlık kamu ihaleleri alarak Türkiye’nin en zenginleri arasına girdi. Ethem Sancak, geçen yıl rakipsiz girdiği ihalede 1 milyar TL’lik BMC’yi TMSF’den 751 milyon TL’ye aldı. AKP hükümetinin aldığı yeni TOMA’lar için de ihale BMC’ye verildi. Star Medya Yayıncılık AŞ, Star Medya Ajans AŞ, Star Matbaacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Dinamik Radyo Televizyon AŞ’nin sermayelerinin yüzde 50’sini temsil eden hisseleri de Ethem Sancak’a devredildi. TMSF’nin el koyduğu Akşam gazetesi ve Skyturk 360’ı da satın aldı. Ethem Sancak böylece Skyturk 360 televizyonu ve bünyesinde 2 ulusal gazete ve 1’i ulusal, 1’i bölgesel olmak üzere 2 radyo kanalı sahibi oldu. Sancak’ın TMSF’den, içinde Akşam Gazetesi ve Skyturk360 televizyonunun da bulunduğu Türkmedya’yı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine aldığı iddia ediliyor.

 

125 liralık yara bandını, 350 liraya satıyorlar

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, her biri devlete 350 liraya satılan, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen medya patronu Murat Sancak’a ait “Fıtık yaması”nın, daha önce aynı firma tarafından 125 liraya piyasaya satıldığı tespit edildi. Yönetmelik değişikliği sonucu “Transdermal Difuzyonel (Disk Hernisi İçin) Yama” adıyla 350 TL destek verilecek olan yamanın 125 liralık faturası ortaya çıktı. 18 Ocak 2013 tarihli satış faturasına göre, bir doktora 10 adet yama satıldı. Bunun karşılığında da bin 250 lira alındı. Böylece aynı yamanın tanesinin daha önce 125 liradan satıldığı gözler önüne serildi. Türkiye’de sadece Sancak’ın firmasının ürettiği fıtık yamasından yılda ortalama 50 milyon liranın devletin kasasından Sancak’ın şirketine gireceği belirtiliyor.

 

Meclis gündemine de taşındı

21 Nisan günü Resmi Gazete’de yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği ile bel ve boyun fıtıkları üzerine yapıştırılıp sökülen “Yakı” benzeri bir banda devletin para ödeyeceği hükme bağlanmış ve bant başına 350 lira ödenmesi de kararlaştırılmıştı. Üretilen bantların bedelini kurum bütçesinden karşılama kararı skandalı, Meclis gündemine de taşındı. CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na şu soru önergesini verdi: “Artcure adlı bu bandı Türkiye’de üreten tek firma hangisidir? Bant başına 350 TL ödemenin gerekçesi nedir?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler