İtiraf ettiler

MİT TIR’larının Türkmenlere yardım götürdüğünü söyleyen Cumuhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Suriye’ye silah gönderildiğini de kabul etti.

Yayınlanma: 30.05.2015 - 22:16
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT TIR’ları görüntülerini yayımlayan gazetemizin yaptığı habere ilişkin, dün yaptıkları açıklamalarda yardımların Bayır Bucak Türkmenlerine gittiği iddiasını tekrarladı. Erdoğan ve Davutoğlu’nun açıklamaların aksine, gazetemizde 14 Şubat 2014’te yer alan Ahmet Şık imzalı haberde, TIR’lardaki mühimmatın, Kesap’ta Suriyeli cihatçılara topçu desteği vermek amacıyla Ensar el İslam örgütüne göndermek amacıyla yapıldığı belirtilen konuşmaların ayrıntıları yer almıştı.

19 Ocak’ta Adana’da durdurulan MİT TIR’larında silah ve mühimmat bulunmasının ardından dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ve İçleri Bakanı Efgan Ala, TIR’ların Türkmenlere yardım götürdüğünü açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da dün Ankara’da gerçekleştirdiği mitingde aynı söylemi tekrarladı.

 

Çekinmeden söyledi

Erdoğan, İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşamada “Vatanımızın üzerinde kimse operasyon düşünmesin, karşılarında milletimizi, ordumuzu, emniyet güçlerimizi bulurlar” dedi. Erdoğan, “Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben aydın diyemem. Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcı çalar. KPSS sorularını çaldılar, ‘himmet’ diyerek milletin çoluğunun çocuğunun rızkını çaldılar, Suriye’deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip, onların hayatını çaldılar. Utanmadan, sıkılmadan Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Bu casusluktur, bu ajanlıktır, bunun hesabını da verecekler. Düşün artık milletin yakasından” dedi.

“Seçim yaklaşıyor hemen bir gazete tekrar MİT tırlarını haber konusu yaptı” diyen Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Suriye’deki cihatçılara yapılan yardımları eleştirmesine tepki gösterdi. Davutoğlu, “Ona bir devlet dersi vereyim, devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz, bu bir casusluktur. Bu hükümet, Suriye Bayırbucak Türkmenleri’ne sahip çıktığı için başına bu işler geldi. Evet söylüyorum, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri’ne gidiyordu, Esed’in katlettiği Türkmenlere” dedi.

 

Ensar el İslam’a

Erdoğan ve Davutoğlu’nun dün yaptığı açıklamaların aksine, gazetemizde 14 Şubat 2014 Ahmet Şık imzalı yer alan haberde, TIR’lardaki mühimmatın Ensar el İslam örgütüne gittiği yönündeki konuşma kayıtları yer almıştı. 13 ve 14 Haziran 2014’te geçen konuşmalarda, Suriye rejim güçlerinin saldırıları üzerine zor durumda kalan Türkmenlerin, cephaneleri bitince mermi arayışına girmeleri ve MİT TIR’larıyla yapılan silah ve mühimmat yardımlarının Ensar el İslam örgütüne gittiği yer alıyordu.

Suriye Türkmen Meclisi tarafından yapılan açıklamada ise, Ankara’nın kendilerine yardımda bulunmadığı söylenmişti. Suriye Türkmen Kitlesi derneğinin yöneticiliğini yapan Ayhan Orli’nin Suriye Türkleri Derneği Başkanı Ahman Chrin, Bayır Bucak Tugay Komutanı Albay Ahmet Arnavut ve Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatöre Samir arasında geçen konuşmalar hükümetten yapılan açıklamaları yalanlar nitelikteydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler