İTÜ'lü Halit Ayar'ın annesi: Gün yüzü görmesinler

İstiklal Caddesi’nde 23 yaşındaki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu Halit Ayar’ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması dün görülmeye başlandı.

Yayınlanma: 28.12.2019 - 02:00
İTÜ'lü Halit Ayar'ın annesi: Gün yüzü görmesinler
Abone Ol google-news

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal tutuklu bulundukları cezevinden getirildi. Anne Hanife Ayar ve baba Mehmet Ayar da duruşmada hazır bulundu. Sanıkların salona girmesiyle birlikte Ayar ailesi gözyaşlarına engel olamadı. Baba Mehmet Ayar, “Binbir zahmetle büyüttüğümüz evladımız Halit’i katleden bu katillerden şikâyetçiyim. Gün yüzü göremesinler. Başka anaların, babaların canı yanmasın” dedi. Anne Ayar da iki şahıstan da şikâyetçi olduğunu kaydederek “Nasıl bir insanlık bu? Adaletin yerini bulmasını istiyorum Davaya katılma talebim vardır” dedi. 

YETERLİ BULUNDU

Mahkeme heyeti, mağdurlar ve Halit Ayar’ın anne ve babasının katılma taleplerini kabul etti. Heyet, olayın yeterince aydınlanmış olduğu gerekçesiyle tanıkların dinlenilmesinden vazgeçti. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek otopsi raporunun duruşma beklenmeksizin dosyanın esasa ilişkin görüşünü açıklaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler