İzmir statlarında son durum

Dört hafta sonra Süper Lig Cemil Usta Sezonu ve Spor Toto 1. Lig başlıyor. İzmir’in Süper Lig’deki tek temsilcisi Göztepe sezona yine Bornova Stadı’nda başlayacak. Spor Toto 1. Lig’deki İzmir takımı Altınordu da maçlarını önümüzdeki sezon Bornova Stadı’nda oynayacak ikinci takım...

Yayınlanma: 19.07.2019 - 00:52
Abone Ol google-news

Bir statta iki takım maç oynayabildiğinden Spor Toto 1. Lig’den diğer köklü İzmir takımı Altay maçlarını önümüzdeki sezon da Atatürk Stadı’nda oynamayı sürdürecek. 3. Lig’deki Karşıyaka da maçlarını geride kalan sezonda olduğu gibi Atatürk’te oynayacak. Çünkü yıkılan ve yeniden yapılmakta olan Alsancak Stadı’nda önümüzdeki sezon da inşaat sürecek. Ancak olağan koşullarda 2020-2021 sezonunda Altay ve Altınordu’nun maçlarını Alsancak Stadı’nda oynaması bekleniyor. Bu sezon Spor Toto 1. Lig’e çıkan Menemen Belediyespor ise maçlarını zemin çalışmaları süren kendi stadında oynayacak. Keza amatöre düşmesine karşın Tire birleşmesiyle 3. Lig’de mücadele edecek olan Buca FK da maçlarını Buca’da oynayacak.

Gürsel Aksel’de Durum

Göztepe’nin Güzelyalı’daki ihalesi TOKİ’ce 14 Haziran 2017’de ikinci kez yapılan, 9 Eylül 2017’de temeli atılan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi inşaatı 6.5 aylık gecikmeyle ancak aralık ayında bitecek gözüküyor. Bu durumda olağan koşullarda Göztepe sezonun ilk yarı iç saha maçlarını Bornova’da, ikinci yarı iç saha maçlarını ise Gürsel Aksel’de oynayacak gözüküyor. Rönesans Holding’e bağlı REC’in müteahhitliğinde tribünleri dahil kaba inşaatı mart ayında tamamlanan stadın çatı montajı ve ince işçiliği bütün hızıyla sürüyor. Zemin çalışmalarının eylülde başlayacağı UEFA standartlarındaki stat 25 bin kapasiteli olacak ve daha sonra yaslanır kale arkası koltuklarla 27 bin 500 kapasiteye çıkarılacak. Stadı teslim alacak Göztepe’nin çok yönlü gelir artışıyla mali olarak da rahatlayacağı bir dönem başlayacak. 450 araçlık otopark, mağazalar, taraftar meydanı, çatıdaki yürüyüş parkuru, müze, idari üniteler, sosyal tesisler ve spor alanlarıyla Gürsel Aksel bir çekim merkezi olacak.

Alsancak 2020-21’de

2014’te kapatılan, 2015’te yıkılan ve Spor Bakanlığı’nca yapılan İzmir futbolunun efsanevi stadı olan Alsancak ise inşaatı çoktan başlamasına karşın artan maliyetler ve projeye yapılan ekler yüzünden ek ödenek engeline takıldı. Böylece stadın olağan koşullarda 2020-21 sezonuna ancak hazır olacağı öngörülüyor. UEFA standartlarında ve 15 bin kişilik olan stadın çatı ve dış kaplama işlerinin eylüle kadar bitmesi bekleniyor. 2020 Şubatı’na kadar da zemin çalışmalarının başlaması söz konusu. Tribünlerin hepsinin kapalı olacağı statta cadde tarafında idari binalar yükselecek.

TOKİ beklemede

Karşıyaka’da yeni Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay stada pozitif bakıyor ve encümen kararı alıp çekincelerini kaldırarak Spor Bakanlığı’na gönderdi. Otopark sorunu maç günleri rman İşletmesi’ne ait alanın stada tahsisiyle aşılacak. Ancak TOKİ önceki iki durdurma kararı nedeniyle yine de temkinli. Dosya inşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Ruhsat çıktıktan sonra 15 bin kişilik olması beklenen statta üçüncü kez ihale aşamasına gelinecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler