İzmir'de cemevlerine resmen ibadethane statüsü

Cemevlerinin ibadethane statüsü verilmesi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’nin itirazlarına rağmen kabul edildi.

Yayınlanma: 13.01.2020 - 22:07
İzmir'de cemevlerine resmen ibadethane statüsü
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi, cemevlerinin ibadethane sayılması için geçtiğimiz ay çalışma başlattı. Öneri, aralık ayı meclis toplantısında hukuk ve imar komisyonlarına sevk edildi. AKP’nin her iki komisyonda bu öneriyi reddetmesine rağmen öneri CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla komisyondandan geçerek meclis toplantısına gündeme alındı. 

AKP grubu, belediye meclisinde cemevlerine statü tanınmasının  plan tekniğine ve yönetmeliğe uygun olmadığını savundu. AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, oylamaya karşı çıkarak, “Biz Büyükşehir Belediye Meclisi olarak yasaların ve hukuğun bize çizdiği sınırlar içerisinde hareket etmek zorundayız. Bakanlıktan görüş soralım. Gelin bütün Meclis olarak bunu detaylıca tartışalım” diyerek konunun komisyona iade edilmesi talep etti.

SOYER NOKTAYI KOYDU 

Başkan Tunç Soyer, AKP sıralarından itirazı reddederek, “Ben değil bir ay bir dakika daha hak olmadığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız da demişti kanunilik her zaman hukukiliğe eşit değildir. Ben de böyle düşünüyorum. Bizim asıl temelimiz, hukuküliğin de temeli olan kamu vicdanıdır. Kamu vicdanının gereğini yerine getirmiş oluyoruz. Ben bunu bozacak herhangi bir kamu otoritesinin olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. Cemevlerinin imar planlarında ibadethane sayılması, oylamada AKP ve MHP'li üyelerin ret oylarına rağmen kabul edildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler