İzmir'de gelenek değişmedi

İzmir’de CHP adayı Soyer, rakibi AKP’li Nihat Zeybekci’ye yüzde 20 fark attı.

Yayınlanma: 01.04.2019 - 01:48
Abone Ol google-news
<video:1323679>


İktidarın ötekileştirici, hedef gösterici söylemlerinden bunulan İzmirliler, seçim günü sandıklara koştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren seçim sandıklarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Sandıkların yüzde 70’i açılmışken CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, yüzde 58 oy oranına ulaşmayı başardı. Rakibi AKP’li (Cumhur İttifakı) Nihat Zeybekci yüzde 38’lik oy oranı yakaladı.

<haber-dikey:1324409> 

Soyer oyunu kullandıktan sonra “Fragman bitti film asıl şimdi başlıyor” diye konuştu. İzmir’de seçime katılımın yoğun olduğu görüldü. Birçok noktada gereksinim duyanlar, sandıklara ambulanslarla götürüldü. Oy verme işlemleri devam ederken, seçmen tercihini değiştirmeye yönelik adımlar da atıldı. Millet İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı CHP’li Serdar Sandal, sosyal medyadan yayılan “adaylıktan çekildi” haberlerine tepki gösterdi. Sandal, sosyal medya hesabından, “Demokratik bir yarışının içindeyiz ve açık ara farkla bu yarışı kazanıyoruz. Bu alçakça yalanı yayanlar hakkında hemen pazartesi günü yasal süreci başlatıyoruz” mesajını paylaştı. İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Ege İhracatçı, Sınav Koleji, Buca Ortaokulu, Fatma Saygın, Ali Kuşçu İlkokulu, Ali Kuşçu Ortaokulu’nda AKP’li sandık görevlilerinin siyasi mesajların yazılı olduğu mavi bileklikler taktığı belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen CHP Buca ilçe örgütü yetkilileri tutanak tuttu.

24 ilçeyi CHP kazandı

Buca Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oy kullandıktan sonra açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, “İzmirlilerin oylarını hizmetten, demokrasiden ve Cumhuriyetten yana kullanacaklarına, bir kez daha İzmir duruşunu göstererek tüm ülkeye baharı getireceklerine inancım tam” diye konuştu. Öte yandan Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci oyunu Bornova’da kullandı. İlk sonuçlara göre Soyer ipi rekor oyla göğüslerken, 30 ilçenin 24’ünde CHP kazandı. Tire İYİ Parti’ye, Aliağa yine MHP’ye, Bayındır, Kınık, Kiraz ve Bergama ise AKP’ye gitti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler