José Manuel Lamarque: Can Dündar Yalnız Değildir.

Fransız gazeteci jose Manuel Lamarque ; Erdoğan'ın Can Dündar'ı tehdit etmesi kabül edilemez. Bu diktatörlük olur. Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR'ları haberi büyük bir gazetecilik başarısıdır. Neredeyse dünya bu haberi konuşuyor. Cumhuriyet ve demokrasi ile yönetilen Ülkelerde Cumhurbaşkanı bir gazeteciyi yapmış olduğu haberinden dolay tehdit edemez.

Yayınlanma: 05.06.2015 - 23:06
Abone Ol google-news

Süleyman Tosunoğlu / Paris

Avrupa'da düzenlenen Avrupa ve Demokrasi konulu panellerin konuşmacısı olan ünlü Fransız gazeteci Jose Manuel Lamarque Paris'te Cumhuriyete konuştu.

Lamarque , Cumhuriyet gazetesi Türkiye'de MİT TIR'ları adlı çok önemli bir haber yaptı. Haber Türkiyede olduğu gibi Avrupa gündemindede yeraldı. Böyle bir haber başarısı büyük gazetecileri kıskandırır. Gazetecinin toplumu bilgilendirme Sorumluluğu olduğunu unutmamak gerekir.

Bu kadar gündeme oturan bir haberin yanlış olması mümkün mümkün değildir. Gazetenin yayınyönetmeni Can Dündar'a karşı Cumhurbaşkanı'nın tehditler savurması ise kesinlikle kabül edilemez. Ifadesinde bulunarak Şunları söyledi; "Türkiye Avrupa Birliği'ne girmek isteyen bir demokratik cumhuriyettir. Gazetecileri tehdit etmek diktatör ülkelerinde olur. Böyle bir olayın Türkiyede olması çok düşündürücü. Gazetecinin  mesleği görevi, toplumu bilgilendirmek ve haberdar etmektir. Eğer bunu yapmıyorsa o zaman gazeteci değildir. Gazetecinin haber, fikir, ve düşünce hakkını ancak diktatörlükle yönetilen ülke liderleri gaspeder. Demokrasi ve Cumhuriyet'le yönetilen Ülkelerde Cumhurbaşkanları gazetecileri tehdit edemez. Bu büyük bir suç olur.

Bir gazeteci eğer kişisel olarak bir kişiyi hedef alıp yalan heberlerle mağdur ederse o zaman gazeteci hakkında suç duyurusu yapılır. Haberlerin yanlış ve ya yalan olmasına savcılar karar verir . Onun dışında bir gazetecinin bir Cumhurbaşkanı tarafından açıkca tehdit edilmesi kesinlikle kabu edilemez. Cumhuriyet Gazetesinin yayın sorumlusu kendi imzasını kullanarak uluslararası ödül alabilecek bir haber yapıyorsa bunu taktir etmek gerekir"

Avrupa'nın Ortadoğu'da Asya ve Avrupa kapısı konumunda olan Türkiye'nin demokrasi açısından gelişmesi Avrupa'nın yararına olacağını ifade eden Lamarque, Türkiye'de seçimlere günler kala Erdoğan'ın bir gazete yönetmenini tehdit etmesi çok düşündürücü olmakla birlikte Türkiye'nin geleceğinin de Endişe verici olduğunu söyledi.

Avrupa'da düzenlenen demokrasi panellerinde Türkiye'de gazetelere ve gazetecilere yapılan baskıları her zaman anlatıp takipçisi olacağız. Tekrar söylüyorum Can Dündar yalnız bırakılamaz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler