'Kaç-Ak Saray' Anıtkabir gibi onur yapısıymış

Müteahhidi KaçAk Saray’ı savundu.

Yayınlanma: 02.12.2014 - 09:06
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullandığı ve kamuoyunda KaçAk Saray olarak adlandırılan yerleşkenin mmüteahhidi Erman Ilıcak, “Saray 1000 odalı değil, abartılıyor. Çocuklarımıza bırakacağımız onur yapısı. Tıpkı Anıtkabir gibi” dedi.

Ilıcak, yerleşkenin inşaatının 2015’te tamamlanacağını belirtirken, ekonomik boyutunu “Yetkim yok” diyerek açıklamadı.

Rönesans Holding’in patronu Erman Ilıcak, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ile bu ülkede ortaklaşa yapacağı projelerin sözleşmesini imzaladıktan sonra muhabirlerle sohbet etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin soruları yanıtlayan Ilıcak, “450 bin metrekare üzerinde inşaat yapılıyor. Abartıldığı gibi değil. Öyle söylendiği gibi 1000 oda da değil” dedi.

Ilıcak, “Rakamsal boyutu nedir?” şeklindeki bir soruya, “Biz TOKİ’nin alt yüklenicisiyiz. Bunu açıklama yetkim yok” dedi. Ilıcak, inşaat malzemelerinin ithal olup olmadığı konusunda ise, “Tamamı yerli. Biz o kadar işçilik yaptık. Mimarı yerli” diye konuştu. Ilıcak, çatının akıp akmadığına ilişkin soruya da, “Çatısı akmıyor. Hele böyle bir yapının çatısı hiç akmaz” diye karşılık verdi. Yapının garantisinin kendilerinde olduğunu söyleyen Ilıcak, “Yaşadığımız sürece garanti veriyorum. Çocuklarımıza bırakacağımız onur yapısı. Tıpkı Anıtkabir gibi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin tartışmaların anımsatılması üzerine Ilıcak, Meclis’in açılışı sırasında da benzer tartışmaların yaşandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler