Kaçırılan iki İsrailli fidye ile serbest kaldı

Ermenistan’da tıp okuyan iki İsrailli öğrenci, altın almak için geldikleri Türkiye’de kaçırıldı. IŞİD’e satılmakla tehdit edilip fidyeyle bırakıldılar.

Yayınlanma: 02.05.2016 - 10:17
Abone Ol google-news

İsrail basını, Türkiye’de fidye için kaçırılan iki gencin esrarengiz hikâyesine yer verdi. Ülkenin önde gelen gazetelerinde yer alan haberlere göre, Ermenistan’da tıp okuyan Bedevi asıllı Salih Muhammed Katnani ve Sahir İbrahim Katnani, altın satın almak için geçen hafta Türkiye’ye geldi. Hangi şehre geldikleri açıklanmayan öğrenciler, kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırıldı.

Öğrencileri kaçıranlar, ailelerini arayarak 170 bin dolar fidye talep etti. Fidyenin ödenmemesi halinde de gençleri IŞİD’e satmakla tehdit ettiler. Aileler polisten ve İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım istedi. Pazarlık sonucu fidyeciler 30 bin dolar ödenmesine razı geldi. Serbest bırakılan öğrenciler Mersin’deki bir polis merkezine götürüldü. Jerusalem Post’un haberine göre, İsrail konsolosluğundan yetkililer de merkeze giderek öğrencilerle görüştü.

Öğrencilerin altın satın alarak Ermenistan’a götürmek için Türkiye’ye geldikleri belirtiliyor. Arutz Sheva gazetesi, gençlerden birinin “Ermenistan sınırından Suriye sınırına geldik. Ermenistan’a altın götürücektik. Ancak Ahmet ve Mazen altını alıp kaçtı” ifadelerine yer verdi. Haaretz, İsrail Dışişleri yetkililerinin soruşturma tamamlanmadan yorum yapmayı reddettiğini aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon