‘Kadına şiddet’e karşı kısa film yarışması

Rotary 2420 Bölge tarafından düzenlenen “Kadına Şiddet” temalı “Uluslararası Rotary 2420 Bölge Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması”na başvurular başladı.

Yayınlanma: 10.02.2020 - 02:00
‘Kadına şiddet’e karşı kısa film yarışması
Abone Ol google-news

Rotary2420 Bölge, “kadına yönelik şiddet” konusunda farkındalık yaratmak adına “Kadına Şiddet” konulu Uluslararası Rotary 2420. Bölge Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması düzenliyor.

Yarışmaya 30 dakikayı aşmayan kurmaca filmler katılabilecek. Filmlerin son gönderim tarihi ise 20 Şubat.

Yarışmanın ödül töreni ile galası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında yapılacak.

Uluslararası Rotary 2420. Bölge Guvernörü ve yarışmanın jüri üyesi Nezih Bayındır, “Ülkemizde her gün yeni bir trajik vaka ile karşılaştığımız ‘kadına şiddet’ hız kesmedi, süratle kurban vermeye devam ediyoruz” diyor ve ekliyor, “İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 2019’un ilk on ayında erkekler tarafından en az 284 kadın öldürüldü ve öldürülmeye devam ediliyor, 42 kadına tecavüz edildi, 485 kadın seks işçiliğine zorlandı, 178 kadın taciz edildi, 217 çocuk istismara uğradı. Yine 2019’un ilk on ayında, eşleri tarafından 513 kadınımıza şiddet uygulanmıştır. Tüm bu üzücü sonuçlardan dolayı toplumsal farkındalık yaratmak adına, ‘Kadına Şiddet’ konusunu tercih ettik” diyor. 

Rotary Kısa Film Başkanı yapımcı ve  yönetmen Nurdan Tümbek Tekeoğlu konuyla ilgili “Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Türkiye’de kadınların yüzde 40’a yakını hayatlarında en az bir kez şiddete maruz kalıyor. Kadına Şiddet şu anda devlet otoritelerinin gündeminin birinci maddesi olmalı. Rotary Ankara Bölge yıllardır kendi bölgesinde kısa film yarışması düzenliyordu. Marmara Bölge neden kendi kısa film yarışmasını düzenlemesin dedim ve bu fikrimi Guvernör Nezih Bayındır’a ve Guvernör Yardımcısı Aysun Azak’a açtım. Kabul ettiler. ‘Kadına Şiddet’ her gün karşımıza çıktığı için bu konuda kısa film yarışması düzenlenmesini ve her sene konunun değişebileceğini söyledim. Çok profesyonel bir jüri belirledik. Kısa Film Yönetmenleri Derneği ve ShortbyShort da destek veriyor. Amatör ve profesyonel kategoride herkesten filmlerini bekliyoruz” diyor. 

Uluslararası Rotary 2420. Bölge Komitelerden Sorumlu Bölge Sekreteri ve jüri üyesi Aysun Azak ise “Kime sorsanız kadına şiddete karşı. Kime sorsanız katledilen kadınlar için yas tutuyor, haykırıyor, isyan ediyor, sokaklara çıkıyor, imzalar topluyor... Herkes isyanda ama bunların hiçbiri kadına şiddete dur diyemiyor, son veremiyor. Biz Rotaryenler, asla duruma seyirci kalamayız, yaptığımız çalışmalarla şiddete uğrayan kadınlarımıza her türlü desteği veriyor, çevremizde yaptığımız farkındalık çalışmalarıyla da doğru algıyı yaratıyoruz” diyor. 

Yarışmanın seçici kurulunda, Prof. Aysun Yüksel / Anadolu Ünv. İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü / Sinemada Yapım-Yönetim Anabilim Dalı Profesörü, Yusuf Saygı / İzmir Uluslararası Film Festivali Direktörü, Bulut Reyhanoğlu /shortbyshort’un sahibi yapımcı, Orhan Tekeoğlu /Yönetmen, Selda Alkor / Oyuncu, Nezih Bayındır / UR 2420. Bölge Guvernörü, Aysun Azak / Yapımcı & Yönetmen - UR 2420. Bölge Komiteler Sekreteri yer alıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler