Kanımız dondu

Mezarına gelinlik konulan Cansu Kaya’nın ailesi kızlarının öldürüldükten sonra dondurucuya konulduğunu, sonra suya atıldığnı söyledi. 2 kişi gözaltında.

Yayınlanma: 18.06.2015 - 23:21
Abone Ol google-news

Münevver Karabulut ve Özgecan Aslan cinayetlerinin ardından kan donduran bir olay da Muğla Ortaca’da yaşandı. Geçen pazar gününden bu yana kayıp olan ve intihar ettiği öne sürülen Cansu Kaya’nın (18) Dalyan’da bulunan cesedinde yapılan otopside, cinsel organında zorlama olduğu tespit edildi. Kaya ailesinin savlarına göre, Cansu, öldürüldükten sonra dondurucuya konuldu. Cansu’nun katilinin bulunması için kurulan 5 kişilik özel ekip iki kişiyi gözaltına aldı.

Telefon meşgule atıldı

Acılı aile ve yakınları, Cansu’nun boğulduktan sonra suya atıldığını, tüm bulguların olayın cinayet olduğunu gösterdiğini söyledi. Amca Ramazan Ötüş, olayı şöyle anlattı: “Pazar günü kayboldu. Pazartesi günü telefonunu aradık meşgule attılar. Biz desağ olduğunu düşündük. Soruşturma kapsamında 3 erkek ve bir kız 4 kez gözaltına alınıp bırakıldı. 36 saat suyun içinde kalan bir insan boğulduysa ağzında köpük olur. Tatlı suda bir insan şişmez, batar. Cansu’yu bulduğumuzda, dondurucuya konulup şoklandığını düşündüm. Elleri ve ayakları kaskatıydı. Ben restorancı olduğum için etleri şoklarız. Cansu’nun sırt kısmı yanık gibiydi. Boğazı simsiyahtı. Bir eti şokladıktan sonra çıkarırsan hemen kokar. Cansu’yu 36 saat sonra bulduk. O kasılma çözüldükten sonra hemen koktu. Bu iş kesin cinayet. Ayrıca suda kaplumbağa ve kurbağalar bulunur. Bu süre içerisinde cesedi ayak parmakları kulağından ve gözlerinden yemesi gerekirdi.”

Cansu Kaya’nın babası Osman Kaya, hiç düşmanları olmadığın söyledi. Bir hafta önce “Baba size yük oluyorum. Yaz tatilinde çalışmak istiyorum” dediğini anlatan Kaya, “Bize yük olmamak için çalışıyordu. Açık sözlüydü, dobraydı. Onu sevmeyen insan göremezsiniz burada. Bu olay nasıl oldu bilmiyorum. Cinayet olduğunu düşünüyorum” dedi.

Çocukları çok seven ve açık lisede çocuk gelişimi okuyan Cansu Kaya’nın, yaşadığı her şeyi yazdığı günlüğü de olayın ardından kayboldu. Ailenin kadınları ise duydukları acı nedeniyle konuşamıyor. Cansu Kaya, önceki gün toprağa verildi. Cansu’nun tabutuna ve mezarına gelinlik kondu.

2 kişiye gözaltı

Cansu Kaya’nın katilinin bulunması için özel ekip kuruldu. 5 kişilik ekip, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek Kaya’nın olay günü birlikte olduğu tepsip edilen Poyraz Ç. ve Necati D. gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların sorgularında olay sırasında Cansu Kaya’nın yanında olduklarını kabul ettikleri ancak cinsel saldırı ve cinayet iddialarını redderek Kaya’nın boğulduğunu iddia ettikleri öğrenildi.

Zanlılardan N.D.’nin (24) jandarmaya verdiği ilk ifadede, “M.P.C., suya atladı, arkasından da Cansu suya atladı. Cansu sudan çıkmayınca olay yerinden kaçtık. Cansu’ya ait elbise ve çantasını farklı bir noktaya götürerek yaktık” dediği, M.P.C.’nin (17) de bunu doğruladığı kaydedildi. Sorgusu süren zanlıların bugün adliyeye sevkedilecekleri öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler