Kara propagandada zirve! Bir ilde daha sahte gazete

PTT’nin 490 bin tane İzmir’in mevcut yerel yönetimleri ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer hakkında ağır hakaretlere varan üslupla haberlerin bulunduğu ‘Ege Yerel Gündem Gazetesi’ adlı bir yayının adressiz dağıtımını yapacağı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli ve Antalya'da da benzer 'gazeteler' dağıtılmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Soyer, "Seçime beş gün kala başlatılan karalama kampanyaları, şahsıma değil, demokrasiye ve tüm İzmirli seçmenlerin iradesine yapılan bir saldırıdır" dedi.

Yayınlanma: 27.03.2019 - 13:54
Abone Ol google-news

PTT İzmir Başmüdürlüğü tarafından ilçe müdürlüklerine “çok acele” koduyla gönderilen yazıda, 490 bin “adressiz” gazetenin “ivedi” şekilde dağıtılması ve bu konuda hazırlanan tutanakların kendilerine gönderilmesi istendi. Yüksek Seçim Kurulu’nun “adressiz” yayınların seçim dönemlerinde kesinlikle dağıtılamayacağına ilişkin açık hükümeline karşın İzmir Başmüdürlüğü, bu yayınlar için nöbette olacak personel isimlerini bile belirledi. Dağıtıma karşı çıkan personele ise sözlü olarak “başın belaya girer” uyarısı yapıldığı belirtildi.

Ayrıca yazılı emirlerde de “Dağıtım şemasında belirtilen adreslerde ilçe ve mahallelerdeki konutlara 1’er adet, kahvehane ve berber dükkanlarına 2’şer adet olmak üzere ivedi dağıtımın sağlanması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmememesini önemle rica ederiz” denildi.


SENDİKADAN TEPKİ


Haber Sen İzmir Şube Başkanı Necmi Kupa, sendika genel merkezinin Türkiye’nin başka illerinde de yaşanan bu durumla ilgili gerekli şikayetleri yapacağını belirterek, “Kamu kuruluşunun böyle bir şeye dahil olmaması gerekiyor. Buna tepki gösteriyoruz. PTT dağıtıcılarına, ‘Bunlari dağıtmazsan başın belaya girer’ diyorlar sözlü olarak. İşin siyasi yönü değil çalışanlara uygulanan yük ve baskı bizi ilgilendiriyor. Siyasî yönünü siyasetçilere bırakıyoruz. Dağıtıcılara vatandaşlar tepki gösteriyor. Biz kamu emekçileri olarak Cumhur İttifakı Adayı Nihat Zeybekci’nin propagandacısı haline getiriliyoruz” dedi.

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından, “Seçime beş gün kala başlatılan karalama kampanyaları, şahsıma değil, demokrasiye ve tüm İzmirli seçmenlerin iradesine yapılan bir saldırıdır. İzmir’in değerlerini gömmeye çalışıyorlar, fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlar! Tüm halkımızı 31 Mart’ta sandığa gitmeye davet ediyorum” mesajını paylaştı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da PTT’nin açıkça suç işlediğini vurguladı.

EGE YEREL GÜNDEM GAZETESİ KİMİNDİR?

PTT’nin dağıtım ile ilgili yazışmalarını ve gazetenin içindeki bazı haberleri basın ve kamuoyu ile paylaşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Partimiz, yönettiğimiz belediyelerimiz ve adaylarımız hakkında hakaretlere varan üsluplarla yazılmış haberlerin bulunduğu sözüm ona gazete olan bu yayının dağıtımı için 98 bin TL bütçe ayıran Ege Yerel Gündem Gazetesi kimdir? Sahibi kimdir? Ofisi neredir? Sağlıklı bilgiye ulaşamadık. Yaptığımız araştırmalarda gördük; söz konusu yayının künyesinde adı geçen bir vatandaş kendisinin konuyla hiçbir ilgisinin olmadığını ve yayının künyesinde imtiyaz sahibi olarak yazıldığı için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıklamış. ‘Ege Yerel Gündem Gazetesi’ adlı bu yayın Basın İlan Kurumu’nun Mart 2019 listesinde yer almıyor. Bu yayını hazırlayanlar kimler? PTT’nin yayının dağıtımının 20 kuruşa yapacağı iddia ediliyor, PTT’ye bu 98 bin TL’yi ödeyen kim?” diye konuştu.

PTT SUÇ İŞLEMEKTEDİR! SUÇ DUYURSUNDA BULUNACAĞIZ!

PTT A.Ş. Posta ve Kargo Hizmetleri Usul ve Esasları’nın 37. Maddesini hatırlatan CHP’li Bakan, “Yapılan bu dağıtım şaibeli olduğu gibi aynı zamanda hukuksuzdur. PTT A.Ş. Posta ve Kargo Hizmetleri Usul ve Esasları’nın 37. Maddesinin 6.bendinde; ‘Seçim dönemlerinin başlangıcından bitimine kadar olan sürede, siyasi parti ve adaylarının lehine ve aleyhine olunduğu izleniminin verilmemesini teminen, siyasi propaganda, tanıtım, reklam ve kampanya içerikli adressiz basılmış kağıt türü ile gönderi kabulü yapılmaz. Bu gönderiler sadece seçim döneminde, kontrol edilebilir zarf veya ambalaj içinde basılmış kağıt gönderi türü ile kabul edilebilir’ denilmektedir. PTT hukuksuzluk yapmaktadır, suç işlemektedir. Bu işin parçası olan herkes hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız!” dedi.

POSTACILAR GİTTİKLERİ YERLERDE DAĞITACAK!

“Kamu gücü ve kaynakları Sarayın propagandası için kullanılıyor” diyen CHP’li Bakan şu şekilde konuştu: “Saray, tüm kamu gücüyle saldırıyor. Korku büyük! Kamu gücü ve kaynakları Sarayın propagandası için kullanılıyor. Şimdi de postacılar Sarayın propaganda aracı haline dönüştürülüyor. Yazışmalardan anladığımız kadarıyla bir dağıtım şeması belirlenmiş bu kim olduğunu bilmediğimiz gazete yöneticileri tarafından, bu şema kapsamında konutlara birer, kahvehane ve berberlere ikişer tane olarak şekilde bu yayının dağıtılması istenmiş. ‘Adressiz’ diye belirtilmiş. Yani dağıtıma çıkan her postacı bu yayınları gittikleri yerlere bırakacak. Bu hukuksuzluktur! Bu PTT emekçilerinin sırtına vurulan bir züldür! Bu kamunun propaganda aracı haline getirilmesidir! Bunlar son çırpınışlar, gidiyorlar!”

<haber-yatay:1315564>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon