Karşıyaka'nın hayalleri gerçek oluyor

Basketbol yazarımız Yunus Aydın, Euroleague hayali gerçek olan Pınar Karşıyaka'yı yazdı.

Yayınlanma: 13.10.2015 - 18:58
Abone Ol google-news

Hayaller, gerçek oldu. Ufuk sarıca ile başlayan '' UFUKTA şampiyonluk var '' üzerine, '' Bizim bir hayalimiz var '' sloganı. İkisini de gerçekleştirmenin haklı gururu. Euroleague serüveni Karşıyaka halkı için başlamak üzere. Perşembe akşamı saatler 19.00'ı gösterdiğinde hayaller gerçek oluyor. Euroleague açılış maçında Barcelona karşısındalar, pardon Barcelona Karşıyaka sınavında. Ufuk hocasıyla, kendisini bir an bile yalnız bırakmayan taraftarıyla Karşıyaka'ya, basketbol kokan İzmir'in güzel ilçesine başarılar.

Karşıyaka halkını hiç yanlız bırakmayan taraftara da söz hakkı vermek gerek, Karşıyaka halkı Euroleague ile ilgili düşüncelerini Yunus Aydın'a anlattı. 

Can Uluğtekin: Bir semt Avrupa'nı vitrinine çıkıyor. Sokak kemancılarına Euroleague marşı öğretip, çaldıran semtin çocukları o muhteşen haziran gününden beri bu maçtan bahsediyor. Nesiller boyunca kurulan bir hayalin gerçeğe dönüşünde ; hep birlikte tarihe tanıklık edeceğiz. Artık daha büyük hayaller kurma zamanı geldi, heyecan dorukta! 

Melisa Gençer: Bizim hayalimiz gerçekleşmeyi fazlasıyla haketti. Asla vazgeçmedik. Taraftar olarak her zaman aile gibi olan takımımızın arkasında durduk ve o aileyi tamamlamaya çalışan bir parça olduk. Bütçemizden fazla inancımız vardı. Her zaman bizimbirhayalimiz var dedik. Her zaman baş kaldırdık, hiçbir zaman boyun eğmedik. Biz Ufuk Hocamızın, kaptanımızın, tüm oyuncu ve ekibimizin şampiyonluğu hakettiği gibi bu gururu ve kenti hakeden Şampiyon takımın Şampiyon taraftarıyız!

Yiğit Tusder: Bizim bir hayalimiz vardı, hayalimiz kötü bir tecrübe ile yıkıldı. Bir Eurochallange finali sonrası ayağa kalkmak zordu. Anka kuşu misali Ufuk Hoca önderliğinde küllerimizden doğduk. Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı kupası derken bir hayalin içinde bulduk kendimizi. Şampiyon kadronun bozulduğunu düşünürsek yine küllerimizden doğmayı deneyeceğiz. Artık hayallerimiz bir sene sonra, üç sene sonra, on sene sonra. Ama bir gün Avrupa'nın zirvesinde yeşil kırmızılı bayrak dalgalanacak! 

Ülge Ünsal: Birisi çıkar, her şeyi, herkesi değiştirir. Bir hayalimiz var der, hayaller gerçek olur. Yılların emeği, kolay değil. Takımına aşık taraftarlar, her sene aynı aşkla konan hedefler. 3 sene öncesine kadar beklenen kupalar derken, şimdi Euroleague deniliyor. Barcelona deniliyor. Sanki bir şakanın içerisindesiniz gibi. Ufuk Hocanın peşinden sürüklendim, gittim. Şimdi aynı heyecanla aşık olduğum Euroleague heyecanını bekliyorum. Emin abimizin dediği ''   Bugün rakip Banvit, yarın Real Madrid '' rüyası gerçek oluyor, bir diğer İspanya temsilcisi Barcelona ile oynuyoruz. Her Karşıyakalı için unutulmaz bir gurur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler