Katil, annesine nasıl bakacak?

‘Anneler Günü’nde mezarı başında olacağım’ diyen anne Cömert: Katil, annesine nasıl bakacak.

Yayınlanma: 09.05.2014 - 21:39
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi’nde Abdullah Cömert’i gaz fişeğiyle başından vurarak öldüren polis memuru Ahmet Kuş’un tutuklanması talebi Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “sanığın sabit ikametgâh ve iş sahibi olması, kaçma şüphesi olmaması” gerekçesiyle reddedildi. Anne Hatice Cömert, “Birkaç gün sonra Anneler Günü kutlanacak. Ben oğlumun mezarı başında olacağım. Peki oğlumu öldüren katil, kendi anasının yüzüne nasıl bakacak? Keşke ben ölseydim de bu acıyı yaşamasaydım” dedi.

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, sanık polis Ahmet Kuş’un tutuklanması istemiyle Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemenin taleple ilgili görüşünü aldığı cumhuriyet savcısı ise sanık polisin tutuksuz yargılanması yönünde görüş bildirdi. Mahkeme de savcının görüşüne uyarak talebi reddetti. Avukat Hatice Can ise bu karara karşı önceki gün Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Dilekçede, “Müvekkile karşı işlenen suçun ‘kasten öldürme’ olduğu konusunda şüphe bulunmamaktadır. Mahkemece kabul edilen iddianamede de sanığın olası kastla öldürmeden yargılanması istenmiştir” denildi.

Anne: Keşke ben ölseydim

Abdullah Cömert’in acılı annesi Hatice Cömert, “Benim oğlum 11 aydır toprak altında, onu öldüren dışarıda. Birkaç gün sonra Anneler Günü kutlanacak. Ben oğlumun mezarı başında olacağım. Peki oğlumu öldüren katil, anasının yüzüne nasıl bakacak? Oğlumu öldürenlerin cezalandırılmasını bekliyorum. Keşke ben ölseydim de bu acıyı yaşamasaydım” dedi. 

Çocuklarının katilinin serbestçe dolaşmasından rahatsız duyduklarını dile getiren anne Cömert, “Bütün insanlar, sokaklarda dolaşıyor. Benim oğlum nerede? Benim oğlum ne yaptı? Elinde ne top, ne tüfek, ne bomba, ne sopa vardı. Bu acıyı katiller bilmez. Bilse bilse şehit anaları bilir. Oğlumun katili cezasını almadan rahat olmayacağım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon