'Katil El Nusra, işbirlikçi AKP'

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Alevi kurum ve kuruluşları ve HDP’nin aralarında bulunduğu bir çok siyasi parti Suriye İştebrak’taki Alevi katliamı’nı gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Yayınlanma: 30.04.2015 - 21:08
Abone Ol google-news

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen yurttaşlar, “Katliamlara sessiz kalma suça ortak olma” ve “Sessiz kalma katliamlara ortak olma” pankartı açarak, “Seccel seccel ena Arabi, seccel seccel ena Alevi”, “Katil El Nusra, işbirlikçi AKP”, “Eğit, donat, işte katil el nusra” sloganları attı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB adına açıklama yapan Turgut Yokuş,  Türkiye’nin eğitip donattığı cihatçı çetelerin Alevileri katlettiğini belirterek, “Katliamların aktörleri değişse de ardındaki akıl değişmemektedir. Bilinmelidir ki bu cani sürüsüne ‘yabancı savaşçı’ diyenler, tırlar dolusu silah gönderenler, kısaca bu çeteleri eğitip donatanlar tetiği çeken el kadar bu katliamlardan sorumludur” diye konuştu.
İstanbul Arap Alevi Gençlik Meclisi adına konuşma yapan Seher Eriş de devletin ve çetelerin kendisine benzemeyeni katlettiğini kaydederek, “Kesep’te Ermenileri, Lazkiye ve Maan’da Alevileri, Şengal’de Ezidileri, Kobane’de Kürtleri, Cisr’il Suğur’da Sünnileri katletti. Çığlık olup yankılanacak seslerimiz, her sokakta ve öfkemiz direnişimiz olacak. Her seferinde yeniden haykıracağız” diye konuştu.

Açıklamada katliamın ardından Fatih Camisinde kutlama yapanlar da yuhalandı.
Eyleme, HDP İstanbul milletvekili adayları Hüda Kaya, Turgut Öker, Ali Kenanoğlu, Levent Tüzel, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, ile sanatçılar Hilmi Yarayıcı ve Ferhat Tunç’da destek verdi.
Öte yandan Ankara, Tunceli ve Mersin’de de katliam, gerçekleştirilen eylemlerle protesto edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon