Katliam girişimiydi

Fenerbahçe otobüsüne saldırının yapıldığı yer ve şoförün hedef alınması, saldırganların hedefinin bir katliam olduğunu ortaya koyuyor.

Yayınlanma: 05.04.2015 - 22:42
Abone Ol google-news

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün silahlı saldırıya uğradığı bölgede inceleme yapan polis ekipleri, dere yatağında bir av tüfeği buldu. Otobüs durduralamasaydı buraya uçacaktı.

Rize deplasmanında alınan 5-1’lik farklı bir skor. Fenerbahçe tarafında moraller süper. Soyunma odasında futbolcular sarmaş dolaş. Hareket saati 22.00... Yolculuk polis eskortu eşliğinde başlıyor. Her şey güllük gülistanlık. Ta ki Araklı girişine kadar. Ne olduysa burada oluyor. Otobüse pompalı tüfekle ateş açılıyor. Şoför Ufuk Kıran yaralanıyor. Ağzından, burnundan kanlar geliyor. Panik başlıyor. Araç zar zor durduluyor. Futbol takımının bir numaralı özel güvenlikçisi Serdal Kılıç müdahalede bulunmasa belki bugün daha farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik. “Patlama sesini duydum ve şoförün başının öne düştüğünü gördüm. Eğer hemen müdahale etmeseydim, şarampole yuvarlanabilirdik.”

Suikast girişimi

Fenerbahçe tarafı olayları suikast girişimi olarak yorumluyor. Takımı havaalanına ulaştırmak üzere ikinci bir otobüs geliyor. Ancak Aziz Yıldırım, telefon talimatıyla bu otobüse binilmemesini söylüyor. Zırhlı araç geliyor. Futbolcular böylece garanti altında havaalanına ulaşıyor. Yönetici Mahmut Uslu ve kafilede yer alan herkes otobüse silahla ateş açıldığını ifade ederken Trabzon Valisinin ‘taşmış’ demesi enteresan.

‘Ligler ertelensin’

Fenerbahçe yönetimi bugün olağanüstü toplanıyor. Kulüp resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla, otobüse yapılan saldırı sonrası liglerin ertelenmesini talep etti. Açıklama özetle şöyle: “Bu üstü örtülecek basit bir taraftar olayı değil, Fenerbahçe’ye yönelik organize ve tasarlanmış silahlı saldırı ve suikast girişimidir. Fenerbahçe olarak düşüncemiz bu karanlık eylem aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur. Tüm Fenerbahçe camiasını itidale davet etmekle beraber, bu konuyla ilgili ayrıntılı ve kapsamlı karar ve açıklamalarımızı pazartesi günü (bugün) yapacağımız olağanüstü yönetim kurulu toplantı sonrası kamuoyuyla paylaşacağımızı deklare ederiz.”

Önemli toplantı

Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ arasında yoğun bir telefon trafiği yaşandı ve radikal bir karar alındı. Buna göre ligdeki 18 kulübün oluşturduğu Kulüpler Birliği bugün İstanbul’da olağanüstü bir toplantı yaparak, artık silahlı saldırı boyutuna gelen fanatizme karşı alınacak önlemleri masaya yatıracak. İlk olarak saat 13.00’te Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ’yla bir araya gelecek. Saat 14.00’te de Kulüpler Birliği toplantısı başlayacak.

FUTBOLUN EN KARA GÜNÜ

Fenerbahçe’ye yapılan saldırı Türkiye’yi ayağa kaldırdı. 7’den 70’e herkes saldırıyı şiddetle kınadı. Trabzon Valisi uzun süre “taşlı saldırı” dedi. Daha sonra av tüfeği olduğunu belirtti. Ertelenmesi tartışılan lig dün aynen devam etti, sadece Fenerbahçe’nin lig ve kupa maçı ertelendi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rize’den İstanbul’a dönmek üzere Trabzon Havalimanı’na gelirken sahil yolunun Sürmene mevkiinde Fenerbahçe futbol takımını taşıyan araca ‘büyük olasılıkla av tüfeği ile’ ateş edildiğini, araçta 2 adet iri saçma bulunduğu açıkladı. Öz, “Otobüsün arkasında bulunan polis aracımızın kaydettiği kamera görüntüleri var. Ben de izledim o görüntüleri. Biz hem sabit hem de hareketli güvenlik tedbiri almıştık. O ekibimizin çektiği görüntülerde de otobüse 2 el, büyük ihtimalle av tüfeği ile ateş edilmiş” dedi. Vali Öz’ün saldırının ardından uzun bir süre otobüse taşlı saldırıda bulunulduğunun açıklaması ve çelişkili açıklamalar yapması dikkat çekmişti.

Otobüs sürücüsü Ufuk Kıran’ın yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili dün olay yerinde açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Öz, başta olay yeri inceleme olmak üzere tüm ekiplerin seferber edildiğini açıkladı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan kimse olmadığını söyleyen Vali Öz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde tedavi gören sürücü Ufuk Kıran’ı ziyaret etti. Vali, “Şoförümüzün sağlık durumu iyi. Konuşmalarımıza cevap verebiliyor” diye konuştu.

Vali, saldırıda terör bağlantısı olup olmadığının sorulması üzerine de, “Şu andaki bulgularla bunu söylemek çok doğru değil. Av tüfeği ile yerel bir saldırı olma ihtimali yüksek. Ama yine de bu tür ihtimalleri de gözden uzak tutmamak gerekiyor” diye konuştu.

Araçtan pompalı iddiası

Öte yandan, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse Sürmene ilçe girişindeki viyadük üzerinde karşı yönden gelen bir araç içerisinden bir kişinin pompalı tüfekle ateş ettiğinin belirlendiği iddia edildi. Saldırı anının da Fenerbahçe otobüsünü takip eden polis aracında kayıtta bulunan polis kamerası tarafından görüntülendiği belirtildi. Araç plakası henüz belirlenemezken, olayın zanlılarının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

‘Sorumlu AKP’dir’

CHP Trabzon Milletvekili 1. Sıra Adayı, Balyoz davası avukatlarından Haluk Pekşen, saldırının sorumlusu ve icracısı olarak AKP iktidarını gösterdi. Pekşen, ‘’Uzun zamandır toplumsal çatışmalar ve iç kalkışmalar bizzat siyasal iktidar tarafından tetiklendiği artık tüm halkımızca bilinen bir durumdur. AKP iktidarının hesap vermekten kaçınma arayışı giderek demokratik kuralların işletilmesinden de kaçınma çabasına dönüşmüştür’’ diyerek AKP iktidarını suçladı.

Bilinci açıldı, kızını sordu

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün şoförü Ufuk Kıran, tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde kendine geldi. Solunum cihazından çıkarılan ve bilinci açık olan Kıran, gözlerini açar açmaz kızını sordu. İki çocuk babası olan Kıran’ın ilk sözlerinin, “Kızım nerede? Kızımı göreyim” olduğu öğrenildi.

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler