Kayyıma direniş sürüyor

Diyarbakır, Mardin, Van ve bölgenin diğer illerinde her gün protesto eylemi var

Yayınlanma: 30.08.2019 - 22:54
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarını görevden almaları sonrasında bölgede protestolar devam ediyor.
Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesindeki sokaklarda önceki gece def sesleri zılgıt seslerine karıştı. Aralarında HDP milletvekili Saliha Aydeniz’in de bulunduğu bir grup partili, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları attı. Partililer ayrıca 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında saat 15.00’da İstasyon Meydanı’nda, “Onurlu barış için demokratik çözüm” sloganıyla düzenlenecek mitinge katılım için broşür dağıttı.

Kıyıma devam
Mardin’de 19 Ağustos’ta İl Valisi Mustafa Yaman’ın kayyım olarak atandığı Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde, belediyeye bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MARSU) çalışan 150 emekçinin işlerine son verildi. İşten çıkarmalar ise kayyımların önceki dönemlerini hatırlattı. Van’da önceki dönem kayyım yönetiminin Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, “653 kişiydi galiba benim imzamla işten ayırdığımız. Bu işten uzaklaştırmalarla ilgili büyük keyif, zevk aldım” demiş, büyük bir tepki çekmişti.

Eylem yasakları
Öte yandan Mersin Valiliği, kayyım atamalarıyla ilgili oturma eylemi, gösteri yürüyüşleri, açlık grevi, stant açma gibi etkinlikleri 10 gün süreyle yasakladı. Önceki gün Aydın’da 30 günlük, geçen günlerdede Şırnak ve Van’da 15, Gaziantep’te 30 günlük eylem yasağı ilan edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler