Kaz Dağları’nı talan eden kişiler hakkında suç duyurusu

Siyasi parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşları üyeleri Kaz Dağları ile ilgili ‘karara ilişkin bilirkişi raporunun sahte imza içermesi nedeniyle sahte imza atan, kullanan kullanılmasına göz yuman kişiler’ hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 02.09.2019 - 15:49
Abone Ol google-news

<video:1561258>

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuna Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Baha Uysal, HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Doğa ile Barış Derneği, Kadıköy Kent Konseyi, 10. Köy Derneği ve CHP eski İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt destek verdi.

Suç duyurusunun yer aldığı dilekçede, “ÇED raporunda alanda kesilmesi öngörülen toplam ağaç sayısının 45.650 adet olduğu açıklanmıştır. Yapılan hesaplamalara göre, yaklaşık 195 bin civarı ağaç kesimi yapılmıştır. 2013 yılında hazırlanan ÇED raporunda 2007 yılına ait veriler kullanılması, bu süre zarfında yetişen genç ağaçların toplam sayıya dahil edilmemesine yöneliktir...Tüm bu gerekçeler ile sahte imza ile sunulan bilirkişi raporu geçersizdir. Aynı zamanda Çanakkale İdare Mahkemesi 2018/123 E.’nosu ile açılan davanın reddine sebebiyet vermiştir. Söz konusu sahte imzayı atan, kullanan ve kullanılmasına göz yuman ilgili şüphelilerin cezalandırımasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler