Kedilerin bile uslu durduğu kutlu gün

Kedilerin bile uslu durduğu kutlu gün

Yayınlanma: 09.06.2015 - 05:53
Abone Ol google-news

Güzel ülkemin insanları, çoğu zaman yaptıkları gibi yine bir ders verdiler aşırıya kaçanlara, nobranlığa, zorbalığa yönelenlere, Hukuk’a reklam arası verenlere, kafalarına göre resmi tarih yazmaya kalkanlara.

Ve başkanlık tartışmalarına son verdiler!

Bir şey daha yaptılar ki, bence hepsinden önemliydi; kardeş kavgasını bitirip nihayet ülkeme huzuru getirdiler; üstelik, hiçbir demokratik rejimde görülmeyen yüzde 10 barajına rağmen!

Böyle olduğuna inanmak istiyorum. Çünkü ben, Leyla Zana’nın TBMM’den kelepçelenerek götürülmesi vahametinden sonra, 2005 yılında, BİR GÜN adını verdiğim bir roman yazmıştım. Sadece tek bir amacım vardı; Türk ve Kürt halklarının silahı bırakıp kardeşçe yaşamaları. O gün bu gündür, dün geceyi bekliyordum.

BİR GÜN, şu satırlarla bitiyordu:

“...biliyorum, iliklerimde hissediyorum bunu; Zelha’nın da söylediği gibi, çözüm biziz. Yürekli olduğumuz takdirde, Zelha’lar, Fatma’lar, Suna’lar, Berfin’ler, Leyla’lar, Emine’ler; Biz iç içe büyüyen, iç içe yaşayan, birbirine benzeyen, kavgacı, hırçın ve inatçı, şefkatli, sevecen ve yürekli, sonsuz verici ve can alıcı, gözü kara, kurnaz, hain, aynı anda çileli, masum ve çocuksu biz! Biz, aynı toprağın çocukları.......

.....Dua ediyorum içimden, Allahım, beni Zelha’dan ayırma, beni kız kardeşimden hiç ayırma. Ne demek istediğimi anlıyorsun, değil mi Tanrım! Artık sarılsın bu yara, belki bu gün değil, yarın değil ama bir gün. Lütfen, yakında bir gün!”

İşte, o bir gün, nihayet 7 Haziran gecesi geldi!

Yaralarımızı sarmayı başardık. Dilerim bir daha asla yaralamayız birbirimizi. Dilerim yaşadığım sürece, çoğu zaman elimde patlamış olan iyi niyetim, bu kez hayal kırıklığına uğratmaz beni de, sonsuza dek sürer.

7 Haziran 2015 gecesinin birlik, beraberlik ve bayram havası, ülkemin kalıcı iklimi olur. Çözüm sürecini başlatmayı göze aldığı halde, sonucuna sevinemeyen kişi de başını ellerinin arasına alır, bir iç muhasebe yapar, nerede hata yaptığına dair. Hatadan dönmek de bir meziyettir, sonuçta! Ve dilerim, 7 Haziran seçimleri, siyasi tarihimize, yediden yetmişe bu ülkede yaşayanların ders almayı, birlik olmayı, demokrasiyi baş tacı etmeyi, dini siyasete alet etmenin hayır getirmeyeceğini öğrendikleri gün olarak geçer! Kedilerin bile uslu durmayı başardıkları, kutlu bir gün, olarak!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler