Kehanetin bedeli beton!

1.5 kilometrelik Özdere Çukuraltındaki betonlaştırma çalışmaları, son hızla sürüyor. Klaros, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen sahildeki betonlaştırma çalışmalarını Menderes Belediyesi de sahiplenerek 'devam eden projeler' arasında gösteriyor.

Yayınlanma: 07.03.2016 - 10:12
Abone Ol google-news

Antik çağın kehanet merkezi Klaros, kahinlerin hiç tahmin etmediği biçimde betonlaştırılıyor. 

Antik çağların “kehanet” merkezi Klaros kıyıları, modern zamanların “beton sahiline” dönüşüyor. Çeşme ile Kuşadası'nın ortasında yer alan Özdere'nin plajı, bağlı bulunduğu Menderes'in yerel yönetiminin AKP'ye geçmesinin ardından “düzenleme çalışmaları” adı altında betonlaştırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen projeyle, tüm sahil bandına “kesintisiz beton güneşlikler” getiriliyor. AKP'li Menderes Belediyesi ise 1.5 kilometrelik Çukuraltı sahilinde sürdürülen betonlaştırma çalışmasını sahiplenerek “devam eden projeleri” arasında gösteriyor. Hatta Belediye Başkanı Süleyman Soylu, kumsala da beton dökerek sürdürülen çalışmalar için “Proje tamamlandığında İzmir'de parmakla gösterilecek” diyor. CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala ise çalışmaları “çevre katliamı” olarak nitelendiriyor. Pala, “Kumun üstüne beton atmak tam bir çevre katliamıdır. Konuyla ilgili bireysel başvuru yapan yurttaşlara bilgi de verilmiyor” diye konuşuyor.

NEREDEN BİLSİNLER!

Klaros'un adını taşıyan koy da kahinlerinin hiç tahmin etmediği biçimde betonlaştırılıyor. Koyu kiralayan şirket, 80 dönümlük alanla yetinmeyip denizi dolduruyor. “Çivi bile çakılamaz” denilen bölgedeki hafriyat çalışmaları, günübirlik tesisten çok bir otel yapımını andırıyor. Koya yapılan dolgu iskele hemen dikkat çekiyor.

Şantiye görünümündeki koy, Orman Bölge Müdürlüğü'nce mesire yeri olarak işletiliyor ya da kiraya veriliyor. Günlük 3 bin kişi, ayrıca 100 çadır kapasitesiyle “A tipi mesire alanı” olarak ilan edilen koy, müdürlük tarafından da “korunan alan” olarak nitelendiriliyor.

Hummalı çalışmanın sürdüğü koydaki inşai faaliyetler içinse henüz izin alınmış değil. Koya inişte yeni yollar açılmış durumda. Yapılar için de temel çalışmaları gözleniyor. Menderes Belediyesi yetkilileri, çalışmalar için kendilerine “müracaat” olduğunu, ruhsatlandırma çalışmalarınınsa sürdüğünü söylemekle yetiniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler