Kendine yetecek kadar oynamak

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında lider Başakşehir, Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. Turuncu-Lacivertliler maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Yayınlanma: 03.03.2019 - 17:43
Kendine yetecek kadar oynamak
Abone Ol google-news

Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut ve Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın ilk 11'lerine baktığımda iki can alıcı değişiklik dikkatimi çekti. Biri, Yeni Malatyaspor'da as kaleci Farnolle'ün yedek kulübesinde oturtulup maça Ertaç Özbir'le başlanması, diğeri de Başakşehir'in orta sahada Emre-İrfan Can ve Mossoro gibi hücumcu bir üçlüyle oynamayı tercih etmesiydi. Turuncu-Lacivertliler'de bu üçlünün tercih edilmesi orta sahada top hakimiyetini sağladı ve Ertaç'ın da kötü performansıyla beraber Başakşehir'in galibiyetinde önemli pay sahibi oldu.

Maça hızlı başlayan Başakşehir son haftalarda formsuz gözüken Yeni Malatya'nın üzerine gitmeye başladı. İlk 15 dakikada Malatya ceza alanına kanatlardan yapılan ataklarla yüklendiler ancak 15-42. dakikalar arası biraz yavaşladıkları görüldü. Tam ilk yarı golsüz bitecek diye düşünülürken tartışmalı penaltı karaı geldi ve o andan itibaren Yeni Malatyaspor'un gardı düştü. 

Ligin ilk yarısında flaş ekiplerden biri olan Yeni Malatya'da düşüş sürüyor. Sarı-Kırmızılı ekip son 3 maçından mağlup ayrıldı. İlk yarıda Malatyaspor adına farkı yaratan o dirençli ve mücadeleci yapıdan ikinci devrede eser yok. Böyle bir yapıyla da Başakşehir'e karşı koymaları pek mümkün değildi. Farnolle yerine Ertaç tercihi de bu duruma tuz-biber oldu adeta. Ertaç'ın topu oyuna sokmaktaki başarısızlığı ve yaptığı bireysel hatalar adeta liderin ekmeğine yağ sürdü. Açıkçası Erol Bulut'un tercihini anlamak pek mümkün değil. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler